• Leker og aktiviteter til 17. mai

Leker og aktiviteter til 17. mai

Endelig er det snart tid for blomstring, sol og 17. mai med alle sine hyggelige sammenkomster, barnetog og morsomme leker. For de som har tenkt til å arrangere 17. mai-leker, men ikke helt husker lekene fra de selv var små, har vi laget en liten oversikt over de mest klassiske konkurransene. Vi foreslår en is i premie til alle som deltar. 

Matrosdress til 17. mai

Klassiske 17. mai-leker

Potetløp

Det klassiske potetløpet innebærer å balansere en potet på en skje og komme raskest mulig fra start til mål. Tegn opp startstrek og sluttstrek med litt kritt på asfalten, eller bruk pinner for å markere i gresset.

Sekkeløp

Om dere har store, sorte søppelposer, kan dere arrangere sekkeløp på gresset og hoppe om kapp.

Slå inn spikeren

Har dere noen plankebiter, spiker og et par hammere lett tilgjengelig? Da kan dere konkurrere i hvem som enten klarer å slå inn spikeren med færrest slag eller hvem som klarer å slå den inn først.

Ball/erteposer i bøtte

Tegn opp en strek på asfalten som dere står bak (eller bruk pinner for å markere i gresset), og prøv å treffe en bøtte med små baller, erteposer eller lignende. 

Blikkbokser

Sett opp blikkbokser som en pyramide og bruk en liten tennisball eller lignende til å kaste på. Om dere ikke har blikkbokser, kan dere bruke tomme brusflasker og sette dem i en trekant på samme måte som bowlingkjegler. Det er også mulig å sette små bøtter på hodet oppå hverandre. 

Ringspill

Ringspill er alltid en morsom lek og en fin måte å trene koordinasjon på. Bruk et spill fra butikk eller lag deres eget av noen planker og spiker. 

Andre leker

Det finnes mye annet gøy man kan gjøre på nasjonaldagen også. Hva med å arrangere en skattejakt eller et rebusløp? For de litt større barna kan det være morsomt å prøve seg på å skyte blink med vannpistol, spille Kubb eller hoppe Paradis. 

Mangler du noe til nasjonaldagen?

Vi har festdrakter og bunadssko til barn slik at de kan matche foreldre og familie i bunad. Hos oss finner du dessuten 17. mai-sløyfer, matrosdresser og -kjoler, UV-telt til de minste, små piknikbord, plastballer og annet gøy man kan feire dagen med.

53 produkter
53 produkter