home Meny close
menu Meny

BeSafe iZi Flex Fix i-Size

– Verdens første i-Size beltestol

Den første beltestolen som innfrir de nye sikkerhetskravene

BeSafe er stolte over å introdusere den nye bilbarnestolen iZi Flex FIX i-Size – en prisbelønt beltestol med høy rygg for barn mellom 100 og 150 cm, eller ca 4 til 12 år. Denne gruppen plasseres ofte på bilputer uten rygg og sidestøtte, noe som øker risikoen for alvorlig skade i en eventuell kolisjon.

Beltestol med høy rygg gir betydelig bedre trafikksikkerhet, ved å beskytte hodet og kroppen. For BeSafe er sikkerhet viktigere enn noe annet, og de ønsker derfor FNs nye bilbarnstolstandard (UN R129-02) velkommen. R129 er også kjent som betegnelsen i-Size.

iZi Flex – sikkerhet og fleksibilitet på en ny måte

Ekstra sidekollisjonsbeskyttelse

BeSafe iZi Flex FIX i-Size innfrir de høyeste sikkerhetskravene på markedet.For å gi maksimal sikkerhet for barnet er stolen utstyrt med ekstra sidekollisjonsbeskyttelse (SIP+ Side Impact Protection) på utsiden av bilstolens skall. Selv om bilbarnstolen er godkjent ihht til UN R-129 uten ekstra SIP+ på dørsiden, har BeSafes tester og erfaringer vist at SIP+ gir barnet ytterligere forbedret sikkerhet. Den gir en betydelig reduksjon av belastningen på barnet ved en eventuell kollisjon, og bør alltid brukes på kjøretøyets dørside.

 

Konstruert for å beskytte indre organer

Den nedfellbare hoftebelteføringen er basert på BeSafes erfaringer med deres eget gravidbelte. Den integrerte løsningen med en stropp mellom beina forhindrer at barnets kropp kan skli frem under bilbeltet (submarining), da den sikrer plassering av hoftebeltet i enhver situasjon. En Fidlock-magnet gjør stroppen svært enkel å lukke.

BeSafe iZi Flex FIX i-Size er uten armlener/horn for å unngå feilbruk, da feilplasserte hoftebelter kan føre til alvorlige skader i magen.

 

Nyskapende sikkerhetspute

PAD+ er en tilleggsfunksjon som forbedrer barnets komfort og sikkerhet, og skal alltid brukes sammen med iZi Flex FIX i-Size. Bilstolen leveres med én PAD+, som skal plasseres på kjøretøyets skulderbelte. Den myke puten plasseres mellom haken og brystet, og forbedrer sikkerheten ved å dempe støtet fra haken mot brystet om en kollisjon skulle inntreffe.

Unik fleksibilitet

Fleksibel ryggstøtte

Ryggstøtten i iZi Flex FIX i-Size er komfortabel selv for barn opptil 12 år (eller 150 cm). Høyden på ryggstøtten justeres enkelt, også når barnet sitter i stolen. Siden ryggstøtten kan justeres uavhengig av sittedelen, kan beltestolen lett tilpasses ulike typer hodestøtter i ulike kjøretøy.

 

Opp til tre barn på rad

Gi plass til opp til tre barn på rad ved å enkelt fjerne begge SIP-bøylene fra den midterste bilbarnestolen. Mer plass – like trygt. Tre barn i bilstoler i baksetet er ofte en utfordring. BeSafe iZi Flex FIX i-Size er laget for å gjøre det enklere å få plass til flere bilstoler.

Slik bruker du BeSafe iZi Flex FIX i-Size

Mer om den nye barnesetelovgivningen

BeSafe har lansert den første bilbarnestolen på markedet som innfrir de nye sikkerhetskravene. I juni 2017 kom FN med nye og strengere sikkerhetskrav til bilbarnestoler, men fase to av UN R129. Hva er endret?

Samfunnet og teknologien er i stadig utvikling. Lovginvningen endres også, for å sikre tryggere produkter. i-Size er et omfattende sett med regler som gjelder bilstoler for barn, regulert av FN.

For BeSafe er sikkerhet viktigere enn noe annet. FNs ny standard for bilbarnestoler ønskes derfor velkommen. BeSafe har vært en del av beslutningskomiteen for å utvikle den nye standarden egenskaper de har hatt i sine produkter i mange år, har nå blitt en del av den nye standarden.

Hva innebærer fase 2 av UN R129?

Klassifisering basert på barnets høyde

Klassifisering av bilbarnestoler er endret fra kilogram til centimeter, fordi foreldre ofte vet mer nøyaktig hvor høyt barnet deres er. Dette gjør det enklere å velge riktig og tryggest mulig bilstol. Fase 2 omfatter barna som er mellom 100 og 150 cm.

 

Innføring av sidekollisjonstester

Sidekollisjonstesting er innført i tillegg til de eksisterende frontkollisjonstestene. Innføringen av strenge kollisjonskriterier og mer avanserte dukker, krever bedre beskyttelsen av hode og kropp. Med bruk av magesensorer i Q-testdukken måles effekten av «Submarining» (dvs at barnets kropp sklir under hoftebeltet), slik at seter kan bli underkjent. BeSafe har alltid testet bilstolene sine for sidekollisjoner.

 

Krav om ryggstøtte

Bare bilbarnestoler med ryggstøtte sikkerhetsgodkjennes. Høyteknologiske Q-testdukker for kollisjonstester, utstyrt med hodesensorer, nakkesensorer og magetrykksensorer, forteller oss mer om potensielle skader på indre organer nå enn for bare noen få år siden. Vi vet at en korrekt utformet ryggstøtte gir viktig beskyttelse til barnets hode og kropp, spesielt ved sidekollisjon.

 

Bilputer ikke lenger godkjent

Bilputer uten ryggstøtte vil ikke kunne bli godkjent i henhold til UN R129. Det gamle ECE R44-04-regleverket eksisterer foreløpig parallelt med det nye R-129, og bilputer er ikke forbudt i det gamle.