Reflex sine kommende fokusområder

Reflex sine viktigste bærekraftmål og kommende fokusområder er arbeidsrettigheter og arbeidsvilkår for våre fabrikkansatte (deriblant arbeides det med veiledning for oppretting og valg av representanter for fabrikkarbeiderne), samt større grad av resirkulert materiale i plagg med fleece, badetøy og ytterplagg. For SS21 er alle fleece-plagg fremstilt av 100% resirkulert plast. For AW21 kommer 90% av regntøyet og 95% av yttertøyet til å være laget i resirkulert materiale.

Ull fortsetter å være et foretrukket materiale da det er et av de mest bærekraftige tekstilfibrene som finnes. 90% av høstens kolleksjon i ull kommer til å være kontrollert og merket med Responsible Wool Standard. Reflex foretrekker å bruke plagg i 100% ull da det er lettere å resirkulere enn blandinger med f.eks. polyester. Plagg med 50-100% ull står for mer en 50% av Reflex sin totale produksjon målt i antall solgte enheter.

Generelt sett jobber Reflex kontinuerlig med å øke bruken av organiske og naturlig fiber i våre kolleksjoner, øke produkter sertifisert av Øko-Tex, øke andelen av resirkulerte materialer, samt redusere mikroplast som kommer fra våre produkter og plast i innpakning.