• Axkid Minikid

Axkid Minikid

Axkid Minikid en bakovervendt bilstol som er godkjent opp til hele 25 kg og 125 cm slik at barnet kan sikres bakovervendt lengst mulig. Barnas Hus anbefaler at barnet sitter bakovervendt i bil til det er minst 4 år, helst enda lenger. Minikid er én av de stolene som gjør det mulig å sitte bakovervendt helt frem til 6-årsalderen.

Oppfyller markedets strengeste krav

Axkid Minikid har bestått den strengeste bilstoltesten som utføres, den svenske Plustesten. Den utføres i tillegg til de vanlige godkjenningsstandardene. I Plustesten testes bilstolene for de livstruende kreftene som barnets nakke utsettes for i en frontkollisjon. Minikid har oppnådd godkjenning opptil 25 kg.

Illustrasjon av krefter under kollisjon

Enkel montering og justering

Stolen har automatisk justerbar nakkestøtte og internsele, slik at når man strammer til, så vil internselen justere seg etter høyde og størrelse på barnet. Forankringsselene er selvstrammende som gjør at de alltid holder seg stramme. Dette gjør også monteringen av stolen enklere og tryggere. 

Unik sidebeskyttelse

Axkid Minikid kommer med den innovative sidekollisjonsbeskyttelsen, ASIP (Axkid Side Impact Protection), som gir best mulig beskyttelse for barnet ved en eventuell sidekollisjon. ASIP brukes på den siden av bilstolen som er nærmest bildøren.

Passer i små biler og på alle plasser

Axkid Minikid har god komfort for barnet i både små og store biler. Stolen tar veldig liten plass og er enkel å montere. Den kan monteres på alle passasjerplasser i bilen.

Minikid er et godt valg om du ønsker å ha bilstolen i forsetet. Å sette den bakovervendte bilstolen i forsetet kan gi barnet bedre trivsel om det plages av bilsyke - noe som gjør det lettere å ha barnet bakovervendt lenger. Men husk at airbagen MÅ være avslått om du ønsker å ha bilstolen i forsetet. Det er forbudt å plassere en bakovervendt bilstol i passasjersetet foran hvis det er en aktiv airbag der.

Axkid Minikid er testet og godkjent i henhold til ECE R44/04, samtidig som den er Plustest- og Rollover-godkjent.

4 produkter