• BeSafe iZi Flex Fix i-Size

BeSafe iZi Flex Fix i-Size

iZi Flex FIX i-Size fra BeSafe er en prisbelønt beltestol med høy rygg for barn mellom 100 og 150 cm (ca. 4 til 12 år). Bilsetet er verdens første beltestol som innfrir sikkerhetskravene til i-Size.

Eldre barn plasseres ofte på bilputer uten rygg og sidestøtte, noe som øker risikoen for alvorlig skade i en eventuell kollisjon. Beltestol med høy rygg gir betydelig bedre trafikksikkerhet da den beskytter hodet og kroppen. For BeSafe er sikkerhet viktigere enn noe annet, og de ønsket derfor FNs nye standard for bilseter til barn, UN R129-02 (også kalt i-Size), velkommen.

BeSafe iZi Flex FIX i-Size

iZi Flex – sikkerhet og fleksibilitet på en ny måte

Ekstra sidekollisjonsbeskyttelse

BeSafe iZi Flex FIX i-Size innfrir de høyeste sikkerhetskravene på markedet. For å gi maksimal sikkerhet for barnet er stolen utstyrt med ekstra sidekollisjonsbeskyttelse (SIP+ Side Impact Protection) på utsiden av bilstolens skall. Selv om bilsetet er godkjent i henhold til i-Size uten ekstra SIP+ på dørsiden, har BeSafes tester og erfaringer vist at SIP+ gir barnet ytterligere forbedret sikkerhet. Den gir en betydelig reduksjon av belastningen på barnet ved en eventuell kollisjon, og bør alltid brukes på kjøretøyets dørside.

Konstruert for å beskytte indre organer

Den nedfellbare hoftebelteføringen er basert på BeSafes erfaringer med deres eget gravidbelte. Den integrerte løsningen med en stropp mellom beina forhindrer at barnets kropp kan skli frem under bilbeltet ("submarining"), da den sikrer plassering av hoftebeltet i enhver situasjon. En Fidlock-magnet gjør stroppen svært enkel å lukke.

BeSafe iZi Flex FIX i-Size er uten armlener/horn for å unngå feilbruk, da feilplasserte hoftebelter kan føre til alvorlige skader i magen.

Nyskapende sikkerhetspute

PAD+ er en tilleggsfunksjon som forbedrer barnets komfort og sikkerhet, og skal alltid brukes sammen med iZi Flex Fix i-Size. Bilstolen leveres med én PAD+, som skal plasseres på kjøretøyets skulderbelte. Den myke puten plasseres mellom haken og brystet, og forbedrer sikkerheten ved å dempe støtet fra haken mot brystet om en kollisjon skulle inntreffe.

BeSafe iZi Flex FIX i-Size

Unik fleksibilitet

Fleksibel ryggstøtte

Ryggstøtten i iZi Flex Fix i-Size er komfortabel selv for barn opp til 12 år (eller 150 cm). Høyden på ryggstøtten justeres enkelt, også når barnet sitter i stolen. Siden ryggstøtten kan justeres uavhengig av sittedelen, kan beltestolen lett tilpasses ulike typer hodestøtter i ulike kjøretøy.

Opp til tre barn på rad

Gi plass til opp til tre barn på rad ved å enkelt fjerne begge SIP-bøylene fra den midterste bilbarnestolen. Det gir mer plass og er fortsatt like trygt. Tre barn i bilstoler i baksetet er ofte en utfordring. BeSafe iZi Flex Fix i-Size er laget for å gjøre det enklere å få plass til flere bilstoler.

BeSafe iZi Flex FIX i-Size

Slik bruker du BeSafe iZi Flex FIX i-Size

Mer om den nye barnesetelovgivningen

BeSafe har lansert den første bilbarnestolen på markedet som innfrir de nye sikkerhetskravene. I juni 2017 kom FN med nye og strengere sikkerhetskrav til bilbarnestoler med fase to av UN R129 (i-Size). Samfunnet og teknologien er i stadig utvikling. Og dermed endres lovgivningen også, for å sikre tryggere produkter. BeSafe har vært en del av beslutningskomiteen for å utvikle den nye standarden og egenskaper de har hatt i sine produkter i mange år, har nå blitt en del av den nye standarden.

Hva innebærer fase 2 av UN R129 (i-Size)?

Klassifisering basert på barnets høyde

Klassifisering av bilbarnestoler er endret fra kilogram til centimeter, fordi foreldre ofte vet mer nøyaktig hvor høyt barnet deres er. Dette gjør det enklere å velge riktig og tryggest mulig bilstol. Fase 2 omfatter barna som er mellom 100 og 150 cm.

Innføring av sidekollisjonstester

Sidekollisjonstesting er innført i tillegg til de eksisterende frontkollisjonstestene. Innføringen av strenge kollisjonskriterier og mer avanserte dukker, krever bedre beskyttelsen av hode og kropp. Med bruk av magesensorer i Q-testdukken måles effekten av "submarining" (dvs. at barnets kropp sklir under hoftebeltet), slik at seter kan bli underkjent. BeSafe har alltid testet bilstolene sine for sidekollisjoner.

Krav om ryggstøtte

Bare bilbarnestoler med ryggstøtte sikkerhetsgodkjennes. Høyteknologiske Q-testdukker for kollisjonstester, utstyrt med hodesensorer, nakkesensorer og magetrykksensorer, forteller oss mer om potensielle skader på indre organer nå enn for bare noen få år siden. Vi vet at en korrekt utformet ryggstøtte gir viktig beskyttelse til barnets hode og kropp, spesielt ved sidekollisjon.

Bilputer ikke lenger godkjent i henhold til i-Size

Bilputer uten ryggstøtte vil ikke kunne bli godkjent i henhold til UN R129. Men siden det gamle ECE R44-04-regleverket foreløpig eksisterer parallelt med det nye R129, har man ikke gått helt bort fra bilputer enda.

BeSafe iZi Flex FIX i-Size

2 produkter