home Meny close
menu Meny

Småbarnsstoler

Bakovervendt bilstol er tryggest

Barn opp til minst 4 år, helst opp til 6 år bør sikres i bakovervendt bilstol!

Når er det på tide å bytte ut babybilstolen? Det finnes ikke noe eksakt svar på det, og det avhenger av både babyens vekt/lengde, trivsel og om barnet klarer å sitte på egenhånd. Tre tregn på at dere bør bytte er; 1) Babyen begynner å ha det trangt i bilstolen, 2) Komfort og trivsel og 3) Nærmer seg maksgrensen for stolen. Les saken vår BYTTE FRA BABYBILSTOL TIL SMÅBARNSSTOL for å få vite mer. 

Vi kan ikke gjenta det ofte nok. Både kollisjonstester og reelle ulykker viser at det er sikrest for barna å sitte i en bakovervendt bilstol. Hovedårsaken til dette er at små barn har et stort og tungt hode i forhold til resten av kroppen og skjelettet er mykt. Sitter barnet forovervendt ved en kollisjon vil hodet slenges forover i voldsom kraft og belastningen på nakken blir enorm. Sitter barnet i en bakovervendt stol blir kroppen og hodet presset inn mot seteryggen i bilstolen og kreftene vil fordeles over hele kroppen. Hodet og nakken vil få tilnærmet lik null sleng.

I en forovervendt stol økes sikkerheten med 50% for at barnet skal overleve uten skader. I en bakovervendt bilstol øker sikkerheten til 95%. Les mer om sikring av barn i bil HER

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Vare 1 til 24 av totalt 85
per side
Desc
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Vare 1 til 24 av totalt 85
per side
Desc