• Hva trenger barnet til skolestart?

Hva trenger barnet til skolestart?

Vi har det barnet trenger til skolestart om det så er skolesekk, pennal, matboks, drikkeflaske eller klær! Ta en titt på vår huskeliste slik at du kan sørge for å ha alt klart til første skoledag i august. 

Beckmann skolesekk

Å begynne på skolen er en viktig milepæl i barnets liv. Det er en stor overgang å gå fra barnehagens trygge rammer til en mer selvstendig hverdag på skolen hvor det også er forventet at man sitter stille lenge av gangen. Noen barn gleder seg veldig, mens andre synes det kan være litt skummelt. For å gjøre overgangen lettere kan du i løpet av sommeren forberede barnet med bøker som handler om å begynne på skolen, og dra på besøk til skolen for å bli kjent med skoleveien og uteområdene. La også barnet være med å velge sin egen skolesekk, pennal, matboks og drikkeflaske.

I tillegg til skolesekk og tilbehør, er det en del andre nye behov som melder seg ved skolestart. Etter hvert vil barnet trenge både gymbag, tursekk, termos og badetøy. Skolen vil som regel gi beskjed om hva man kommer til å trenge, men for de som ønsker å være forberedt har vi laget en liten huskeliste.

Huskeliste til skolestart

Skolesekk

For mange barn er det stort å få være med å velge sin egen skolesekk. Se etter en sekk som er laget for å avlaste rygg og skuldre, som har hoftebelte, brystrem og skulderstropper med spenne, ryggspile, gode polstringer, og som lett lar seg åpne og lukke for barnet. Lær barnet at det er best å pakke de tyngste bøkene nederst i sekken og inn mot ryggen slik at vektfordelingen blir så jevn som mulig.

Skolesekkene fra Beckmann er Norges mest populære, og 3 av 4 barn i 1. klasse bærer en Beckmann-sekk på ryggen. Hos Barnas Hus får du et stort utvalg av disse sekkene med matchende pennal, drikkeflasker, lommebøker og matbokser.

Husk at det kan være smart med et eget regntrekk til sekken slik at innholdet holdes tørt på regntunge dager. 

Pennal og skrivesaker

Noen skoler stiller med skrivesaker i begynnelsen slik at det ikke er nødvendig å ha med noe selv første skolesdag. Men det vil etter hvert bli et behov for å supplere og da kan det være greit å ha et pennal. De fleste flate pennal selges ferdig utstyrt med skrivesaker som blyanter, viskelær og linjal.

Sleeve til iPad/nettbrett

Om skolen bruker læringsbrett, er det viktig at det beskyttes med en sleeve/omslag. Det kan være greit å forhøre seg med skolen om man selv skal stille med dette og hodetelefoner, eller om det er noe skolen supplerer.

Matboks

Det er fint å kjøpe matboks med flere rom slik at maten holder seg bedre. Matboksen bør være enkel å åpne og lukke, samtidig som at den skal tåle å bli litt slengt rundt i sekken uten at det kommer søl fra den. Hvis barnet skal gå på AKS/SFO eller aktiviteter rett etter skoletid, er det viktig å sørge for at barnet har med flere matbokser slik at det blir tilført nok energi i løpet av dagen.

Drikkeflaske

Send alltid med en drikkeflaske til vann selv om dere bestiller skolemelk eller annen drikke på skolen.

Tursekk

Barnet vil etter hvert trenge en tursekk. Sørg for at denne også sitter riktig på ryggen og er god å bære. Et isolerende sitteunderlag er perfekt å ha liggende i sekken til kjøligere dager.

Termos

Termos er fint å ha til turdager eller om man ønsker å sende med barnet suppe eller varm drikke.

Klesskift

Selv om barnet har begynt på skolen, vil det fortsatt trenge regntøy og støvler, varmt og godt yttertøy, samt klesskift som kan ligge på plassen. Sørg også for at barnet har en pose/bag til å legge det våte eller skitne tøyet i. Hos Barnas Hus har vi nå utvidet klesstørrelsene våre slik at du får behagelige hverdagsklær og funksjonelt yttertøy helt opp til størrelse 164 i merker som Hummel, Didriksons, Reflex og Reima. 

Sko

De fleste skoler ønsker at barna skal bruke innesko eller tøfler i klasserommet. Forhør deg gjerne med skolen på forhånd om hva slags sko de foretrekker at barna bruker. En gjenganger er at skolen ønsker innesko og gymsko/gymsokker med lys såle. 

Mange barn vokser mye i løpet av sommeren før de begynner på skolen. Sjekk derfor at alle joggesko og hverdagssko fortsatt passer. Husk at det ikke er noen krise om barnet ikke har lært å knytte skolissene enda. Man får mange kule sko til barn med borrelås.

Gymbag og gymklær

Se etter en gymbag som er lett å legge oppi eller henge utenpå skolesekken. Det er en fordel at gymbagen er vanntett slik at det ikke er så farlig om tøyet er litt vått eller svett. Om dere velger å gå for skolesekk fra Beckmann, er det greit å vite at merket har matchende gymbager som kan klipses fast til sekken. Når det gjelder gymklær kan det også her være lurt med skift.

Badetøy og håndkle

Det er litt forskjellig når de ulike skolene begynner med svømmetrening. Ved oppstart vil dere få beskjed om hva dere vil trenge. Som oftest er det badetøy, håndkle, svømmebriller, badehette, bag og såpe som gjelder. 

Bokbind/boktrekk

Velg elastisk bokbind istedenfor papir, så slipper du tilpasse, klippe og teipe. Mer miljøvennlig er det også, i og med at de kan brukes igjen og igjen. 

Refleksvest/reflekser

Lær barnet å bli trygg i trafikken fra starten av, og sørg for at det har mye reflekser både på klær og skolesekk når det skal gå til og fra skolen. Kjøp gjerne en refleksvest som er enkel å ta av og på, og som sørger for god synlighet.

Lommebok med plass til nøkler

Det kan være lurt at barnet har noe å oppbevare nøklene sine og småting i. Beckmann har praktiske små lommebøker med snor som barnet kan henge rundt halsen som gjør at nøklene er lett tilgjengelig.

Navnelapper

Husk å sette navnelapper på alt av klær, sko og utstyr slik at det lettere kommer til rette om barnet mister det.

43 produkter