• KAOS lanserer barneutstyr laget av resirkulert fiskegarn!

KAOS lanserer barneutstyr laget av resirkulert fiskegarn!

Norske KAOS er de første i verden til å produsere barneutstyr laget av resirkulert fiskegarn som stammer fra marin forsøpling. De er også først ute med å bruke en prosess som reduserer CO2-utslippet med 40% i produksjon, i tillegg til å tilby pant på produktene.

KAOS resirkulert barneutstyr

Marin forsøpling er et stort og globalt miljøproblem som fører til lidelse og død for utallige arter. Fiskegarn som har gått tapt etter industrielt fiske fortsetter å fange fisker og dyr (såkalt spøkelsesfiske) i lang tid. Da KAOS ønsket å utvide Klapp-kolleksjonen sin med babysete, bøyle og spisebrett, så de etter muligheter for å benytte eksisterende plast og sirkulære løsninger. Valget av samarbeidspartner falt på AION by Aker BioMarine som jobber for å etablere en global, sirkulær plastøkonomi, hvor alle materialer er sporbare og resirkulerbare.

Babysetet, bøylen og spisebrettet til KAOS Klapp er alle laget av 50% resirkulert og sporbart fiskegarn og 50% nyprodusert plast (også kalt jomfruplast) som blandes sammen for å oppnå ønsket styrke og stivhet. Produktene er sertifisert i henhold til europeiske standarder, og når du ikke lenger trenger utstyret, kan du pante det direkte hos KAOS mot utstedelse av et gavekort. KAOS sørger videre for at produktet enten blir videresolgt eller levert inn til full resirkulering. Produktene kan smeltes om inntil ni ganger før materialet mister sine egenskaper - noe som gjør at de kan få en levetid på over 100 år! Fotavtrykket blir med andre ord mindre og mindre for hver gang plasten resirkuleres.

Ønsker du å vite mer om KAOS sin panteordning? Les mer her

8 produkter