• Lillelam - Verdier og sertifiseringer

Lillelam sine verdier og sertifiseringer

Lillelam fokuserer på at ullens verdifulle egenskaper skal bevares, og følger strenge krav i alle sertifiseringer. Deres primære fokus både innad i bedriften og i produksjonen, er kvalitet og bærekraft.

Garnet som benyttes for alle Lillelams produkter er mulesing-fri og har gjennomgått en TEC-behandling (Total Easy Care) som gjør at ullen beholder form og farge, samt kan maskinvaskes uten å krympe. TEC-behandlingen er en kvae-basert prosess som ikke involverer plast på noen måte. Lillelam har også Woolmark-lisens for alle sine produkter.

Produksjonen utføres på nøye utvalgte kvalitetsfabrikker som alle følger NICE (Nordic Intiative Clean & Ethical) sine prinsipper og prosedyrer i forhold til menneskerettigheter, arbeidsforhold og miljøvennlig produksjon. NICE er et prosjekt under Nordisk Fashion Association, og er et samarbeid mellom de nordiske landene om god produksjonsskikk i tekstilbransjen med etiske og miljømessige retningslinjer. Som medlem av NICE krever Lillelam at alle samarbeidspartnere følger og tilrettelegger for disse retningslinjene.

Lillelam er et av få barneklesmerker i Norge som innehar sertifiseringen Oeko-tex standard 100, klasse 1 i alle behandlingsprosesser og for alle komponenter i sin produksjon. Dette er en årlig oppdatert sertifisering som garanterer at produktene er fri for skadelige stoffer, både for hud og miljø (les mer om standarden her).