home Meny close
menu Meny

 Personvernerklæring Barnas Hus nettbutikk

 

1                        Innledning

Barneutstyrskjeden Barnas Hus er eid av BH Nordic AS, et norsk selskap registrert i Brønnøysundregistrene med organisasjonsnummer 868 289 422. Barnas Hus er en ledende faghandel innenfor klær og utstyr til barn og baby og driver 24 butikker i tillegg til nettbutikk. Dette gir kunden valgmuligheten til å kjøpe og få levert varene etter eget ønske, i fysisk butikk eller via netthandel.

Du finner mer informasjon i salgsbetingelsene for Barnas Hus nettbutikk her: https://www.barnashus.no/salgsbetingelser

Når du bruker nettstedet vårt, samler vi inn, bruker og behandler personopplysninger. Det er viktig for oss å verne disse personopplysningene.

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvordan vi behandler personopplysninger, hva slags behandlingsaktivitetene som gjennomføres samt angivelse av behandlingsaktivitetenes formål og rettslig grunnlag for behandlingen.

Vi informerer deg også om dine rettigheter som du har i forbindelse med behandling og om dine personopplysninger overføres til tredjepart.

2                        Generelt om personvernerklæringen

Denne personvernerklæringen gjelder BH Nordic AS innsamling, bruk og behandling av dine personopplysninger. Vi samler inn, bruker og behandler personopplysninger når du bruker våre tjenester ved bruk av vårt nettsted, bestiller produkter i nettbutikken eller når du kommuniserer med oss på epost, sosiale medier eller lignende kanaler.

BH Nordic AS er behandlingsansvarlig for behandling av dine personopplysninger som vi behandler i forbindelse med bruk av våre nettsider og tjenester. Det betyr at BH Nordic AS er ansvarlig for å definere formålene med behandlingene og for etterlevelse av den til enhver tid gjeldende personvernlovgivningen.

Dersom du har spørsmål vedrørende dine personopplysninger finner du vår kontaktinformasjon nederst i denne personvernserklæringen.

 

 

3                        Hvilke personopplysninger behandler vi?

3.1                   Bestilling av produkter fra nettbutikken

Når du bestiller et produkter fra vår nettbutikk blir du bedt om å gi informasjon som navn, postadresse, telefonnummer, e-postadresse, betalingsopplysninger og eventuelt ditt medlemsnummer i Barnas Hus Kundeklubb.

Vi vil bruke din kontaktinformasjon til å holde deg informert om bestillingene dine. Dette omfatter å sende deg en epost med informasjon om når produktet er sendt eller lignende informasjon som omhandler ditt kjøp og status på dette.

Når du bestiller produkter hos oss, omfatter det vanligvis tjenester fra ulike tredjeparter (f.eks. betalingsformidling og fraktalternativer), og vi vil gi navn, kontaktopplysninger og annen relevant informasjon til slike tredjeparter hvis det er nødvendig. Formålet med disse behandlingsaktivitetene er å gi deg de produktene som du har bestilt av oss.

Ved kjøp må du oppgi betalingsopplysninger (f.eks. kortnummer og utløpsdato) i tillegg til andre personopplysninger for å fullføre betalingen. Disse opplysningene, særlig navn, adresse, e-postadresse og IP-adresse, vil bli utlevert til våre betalingstjenesteleverandører for å motta betaling og fullføre bestillingen. Hvis du ber om å få refundert betalingen, blir disse opplysningene også behandlet.

Vi vil også kunne minne deg på eventuell ufullført kjøp og gi deg tilgang til disse. For dette formålet vil vi behandle din epostadresse og benytte informasjon fra informasjonskapsler vedrørende ditt ufullførte kjøp.

Vårt rettslige grunnlag for behandlingen av personopplysninger ved kjøp fra vår nettbutikk er din godkjenning av våre brukervilkår når du bestiller fra oss.

3.2                   Etablering av personlig brukerkonto «Min side»

Du er velkommen til å etablere en brukerkonto hos oss. Dette vil forbedre og forenkle bestillingsopplevelsen din og gjøre det mulig for oss å gi deg mer relevant informasjon på nettsiden og i andre kanaler.

Når du har etablert en brukerkonto hos oss, lagrer vi i tillegg informasjon over ordre og kjøpshistorikk og kvitteringer for dine kjøp, så vel som historikk i vårt kundeservicesystem. Formålet med disse opplysningene er at det skal være enkelt for deg å holde oversikt over dine kjøp samt lagre dine kvitteringer i tilfelle reklamasjon eller ved retur av varer.

Det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysninger som beskrevet over er din godkjenning av våre brukervilkår.

3.3                   Barnas Hus Kundeklubb

Du er velkommen til å bli medlem i Barnas Hus Kundeklubb, et lojalitets- og fordelsprogram for medlemmer som ønsker å motta informasjon og tilbud fra Barnas Hus. Medlemskapet er personlig (fordeler kan ikke overdras) og gratis, og gir deg som medlem visse fordeler. Aldersgrense for registrering er 16 år.

Når du melder deg inn i kundeklubben sier du ja til å motta tilbud og kampanjer på nyhetsbrev og/eller sms, og gjennom analyse av adferd og kjøpshistorikk får du informasjon som er tilpasset deg og dine behov.

Du registrerer ditt mobilnummer, navn, adresse, postnummer og sted samt en gyldig mailadresse for å etablere ditt medlemskap. Øvrig informasjon du ønsker å gi fra deg er frivillig, men for å få så relevant informasjon som mulig anbefales det å fylle ut så mang detaljer som du ønsker å gi oss.

Du kan når som helst velge å si opp ditt medlemskap dersom du ikke ønsker å motta nyhetsbrev og/eller sms fra oss.

Les mer om våre medlemsvilkår for kundeklubben

Det rettslige grunnlag for vår prosessering er din innmelding i Kundeklubben og ditt samtykke.

3.4                   Kundeservice

For at vi skal kunne gi deg tilpasset kundeservice vil vi behandle personopplysninger for å identifisere deg og hjelpe deg på best mulig måte. På nettstedet vårt vil du finne kontaktinformasjon både på epost, brev eller telefon samt link til ulike sosiale medier. Når du henvender deg til oss gjennom en av disse kanalene vil vi hjelpe deg med dine spørsmål eller tilbakemeldinger.

Det rettslige grunnlaget for behandlingen av opplysninger for kundeservice er din godkjenning våre brukervilkår og våre berettigede interesser for å drive virksomheten.

3.5                   Nyhetsbrev og markedsføring

BH Nordic ønsker at den informasjonen du mottar er mest mulig relevant for deg. Dersom du har registrert deg for å motta våre nyhetsbrev, sender vi deg eller gjør deg oppmerksom på tilbud gjennom epost som er relevant for deg basert på din informasjon. For å kunne gjøre dette behandler vi din e-postadresse, kjøpshistorikk eller nyhetsbrevhistorikk.

BH Nordic forsøker å tilpasse tilgjengelig informasjon for hver kunde gjennom forskjellige kanaler.

Hvis du har besøkt BH Nordic nettstedet kan vi gi deg relevante tilbud via andre digitale medier. Anonymisert IP i informasjonskapsler vil bli behandlet for dette formålet. Når du besøker Barnas Hus nettstedet uten å logge deg inn, vil vi bruke informasjon fra informasjonskapsler til å gi deg mest mulig relevante informasjon. Når du er innlogget på din profil bruker vi opplysningene du har registrert hos oss, blant annet kjøps- og kampanjehistorikk, nettbruk og andre opplysninger for å prøve å gi så relevant informasjon og tilbud som mulig da kommunikasjonen i stor grad vil tilpasses dine interesseområder.

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for markedsføringsformål er ditt samtykke og våre berettigede interesser av å drive og forbedre virksomheten vår. Du administrer og tilbakekaller dine samtykker i din personlige brukerkonto.

4                        Deling av personopplysninger til tredjepart

BH Nordic selger ikke dine personopplysninger for markedsføringsformål til andre selskaper, men for å kunne drive virksomheten vår, kan vi være nødt til å dele personopplysningene dine med tredjeparter til følgende formål:

  • For å kunne gjennomføre din bestilling i vår nettbutikk (f.eks transportleverandører)
  • Samarbeidspartnere som utfører deler av tjenestene på vegne av BH Nordic, og etter våre instrukser som databehandlere, for de formålene som er angitt i denne personvernerklæringen
  • Offentlige myndigheter som vi er pliktig å rapportere til

 

Vi krever at alle tredjeparter vi deler personopplysningene dine med, sikrer dataene dine i henhold til god informasjonssikkerhet og det til enhver tid gjeldende, relevante GDPR-lovverk.

5                        Sikring av personopplysninger og avvikshåndtering

BH Nordic tar informasjonssikkerhet på alvor og vi vil alltid gjøre vårt ytterste for å best mulig ivareta dine personopplysninger.

BH Nordic har etablert rutiner og tiltak for å sikre at ikke uvedkommende får tilgang til personopplysningene dine og at all behandling av opplysningene for øvrig skjer i tråd med gjeldende regelverk. Tiltakene inkluderer blant annet jevnlige risikovurderinger, tekniske systemer og fysiske prosedyrer for å ivareta informasjonssikkerhet og rutiner for å verifisere innsyns- og rettingsforespørsler.

6                        Lagring av dine personopplysninger

BH Nordic oppbevarer ikke personopplysninger lengre enn det som er nødvendig for å levere våre tjenester eller for å oppfylle formålet med behandlingen på annen måte eller så lenge som Barnas Hus har en rettslig forpliktelse til å oppbevare dine personopplysningene.

7                        Dine rettigheter

Personvernreglene gir deg rett til innsyn, retting og sletting i de personopplysningene vi har lagret om deg. Du vil fra 1. juli 2018 også ha rett til dataportabilitet på opplysninger du selv har gitt fra deg. Dette innebærer at du blant annet får mulighet til å ta med deg dine personopplysninger i et maskinlesbart format.  Du har videre rett til å motsette deg behandling av personopplysninger og rett til å motsette deg personprofilering og automatiserte avgjørelser.

Dersom du har registrert en kundekonto hos oss kan du til enhver tid oppdatere, korrigere eller slette informasjon du har gitt til oss. Henvendelser om behandling av personopplysninger og anmodning om innsyn skal rettes til kontaktpunktet angitt nedenfor.

Dersom vi ber om personopplysninger for å overholde en kontraktsfestet forpliktelse, må opplysningene gis for at vi skal kunne oppfylle vår kontraktsfestede forpliktelse.

Når det gjelder kravet om sletting er det et unntak for de opplysninger som er nødvendig for at vi skal kunne levere en tjeneste som du fremdeles ønsker å ha tilgang til, eller det er lovpålagt å oppbevare opplysningene i en spesifikk periode (regnskapslov etc.).

8                        Vår bruk av informasjonskapsler (cookies)

Vår nettbutikk benytter såkalte «cookies»/informasjonskapsler og lignende sporingsteknikker for å kunne gjenkjenne din datamaskin eller mobiltelefon når du besøker våre nettsider. Cookies gir oss informasjon om din aktivitet på våre nettsider, og formålet med dette er å kunne gi deg en skreddersydd og bra online brukeropplevelse – i tillegg til å kunne tilby deg relevant innhold og markedsføring. Cookies gjør det enklere for deg å bruke nettbutikken jo oftere du besøker den, f.eks. ved log-in på «din side» da datamaskinen husker dine data fra forrige besøk.

 

Cookies gir oss informasjon om din aktivitet og adferd på vår nettside, og gir oss grunnlag for å tilpasse mer relevant innhold til deg og gjøre nettsiden mer brukervennlig.

Les mer om vår bruk av informasjonskapsler (cookies) og hvilke verktøy vi benytter for analyse av adferd og annonsestyring her

Du kan velge å avstå fra bruk av informasjonskapsler ved å endre innstillingene i din nettleser. Dette vil imidlertid medføre at du ikke får tilgang til enkelte av våre tjenester, som for eksempel å fullføre en handel/kjøp i vår nettbutikk. Du vil imidlertid fortsatt kunne besøke nettbutikken, søke produkter og lese informasjon.

9                        Endring i personvernerklæringen

Barnas Hus forbeholder seg retten til å gjøre eventuelle endringer i personvernerklæringen, for å kunne etterleve den til enhver tid gjeldende personvernlovgivning.

Ved vesentlig endringer i personvernserklæringen vi vil legge ut melding på vårt nettsted og/eller informere deg på annen måte. Dersom du ikke godtar de nye vilkårene må du slutte å bruke tjenestene våre og eventuelt slette kundekontoen din.

10                   Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål til hvordan vi behandler personopplysninger eller ønsker å be om innsyn, retting eller sletting osv.

BH Nordic AS, Grenseveien 107A, 0663 Oslo

Telefon: 23 10 79 90 (mandag – fredag klokken 09.00 – 16.00)

post@barnashus.no

 

Dersom du har klager på hvordan personopplysningene dine behandles, kan du også melde dette til Datatilsynet.