Reflex sine miljømerkinger

Blåbær Production AS har siden 2015 vært et medlem av Swedish Chemicals Group som er en del av RISE (Research Institute of Sweden). Swedish Chemicals Group hjelper oss med å tolke og holde oss innenfor lovverket når det gjelder kjemikalier brukt i klesproduksjon, samt jobbe preventivt og støtte våre leverandører. Oppdaterte forskrifter sendes flere ganger årlig til leverandørene, og bestemmelser og grenseverdier diskuteres kontinuerlig. Blåbær Production AS støtter også leverandørene med instruksjoner og veiledning i bruk av kjemikalier som er tilpasset deres produksjon. I tillegg til dette blir miljøsertifikater samlet, sjekket og oppdatert kontinuerlig. Det blir forklart ovenfor leverandørene hvilke kjemikalier det er restriksjoner på, hvorfor disse er skadelige og hvilke alternativ man kan bruke istedenfor. Et eksempel på kjemikaliebruk Reflex har gått bort fra er fluorforbindelser i impregneringen. Disse er erstattet med miljøvennlige stoffer som Bionic Finish ECO.

Alt ullundertøy og bomull fra Reflex er Øko-Tex 100, klasse 1 sertifisert. Dette er den strengeste klassifiseringen som betyr at plagget kan brukes helt inn mot selv den sarteste barnehud. All bomull er i tillegg økologisk. Reflex har som mål å øke både andelen plagg med Øko-Tex 100 sertifisering og plagg i økologisk bomull.

All ull som brukes i Reflex-klær er mulesing-fri. Mulesing er en unødvendig grusom metode å sørge for at sauen ikke blir utsatt for fluelarveangrep. Metoden innebærer å kutte av deler av huden rundt halen til sauen uten bedøvelse. Det finnes andre og mer humane måter å hindre denne parasittsykdommen på, og derfor bruker Reflex kun ull fra farmer som ikke benytter seg av mulesing-metoden.

Ved produksjon av fleece bruker Reflex kun resirkulerte, brukte plastflasker slik at vi har kontroll på innholdet. For vårkolleksjonen i 2021 er alle fleece-plagg laget av 100% resirkulert plast.

Reflex bruker ikke ekte pels i noen plagg. Dette er med tanke på dyrevern, men også av den enkle grunn at man ikke trenger pels for å holde seg varm.

For Reflex sitt brede utvalg av UV-tøy følges den australske og new zealandske standarden, AS/NZS 4399:2017, som gjelder for badetøy. For SS21 har alt UV-tøy den høyeste beskyttelsesgraden, en såkalt UPF-rating på 50. Denne beskyttelsen er et resultat av tett strikking/veving, innfarging og ev. tilsetninger som bidrar til å skjerme barnets hud.

Per i dag benytter Reflex følgende miljømerkinger:

Reflex sine miljømerkinger

Øko-Tex 100, klasse 1:
Øko-Tex Standard 100 er et internasjonalt sertifiseringssystem for tekstiler. Standarden kom i 1992. Produkter med dette merket skal ikke inneholde allergifremkallende og skadelige stoffer. Klasse 1 har de strengeste kravene og grenseverdiene som betyr at plaggene kan brukes av babyer.

Du kan lese mer om Øko-Tex her

Reflex sine miljømerkinger

GOTS:
Global Organic Textile Standard er den strengeste sertifiseringen i verden for bomull. Den sjekker hele verdikjeden og passer på at arbeidsvilkår i produksjon og dyrking er ivaretatt. Ca. 2/3 av all bomull i Reflex SS21 er GOTS-sertifisert.

Les mer om GOTS her

Reflex sine miljømerkinger

Organic Content Standard (OCS, Organic 100):
1/3 av Reflex SS21 er bomullsplagg. All bomull som brukes av Reflex er økologisk og sertifisert av OCS. OCS sørger for mindre bruk av plantevernmidler og kontroll på kjemikaliebruk.

Les mer om OCS her

Reflex sine miljømerkinger

Responsible Down Standard:
All dun som Reflex bruker er sertifisert med Responsible Down Standard. Dette er en sertifisering som bekrefter at dunet kun kommer fra døde fugler som har blitt brukt i matindustrien.

Du kan lese mer om RDS her

Reflex sine miljømerkinger

Responsible Wool Standard:
Målet med RWS er å sørge for at ullen kommer fra gårdsbruk med en progressiv tilnærming til drift, forvaltning av landbruk og dyrevelferd. Alt ullundertøy fra Reflex er RWS-sertifisert.

Les mer om RWS her