Justering av din Stokke Tripp Trapp-stol

For at Tripp Trapp-stolen skal være mest mulig komfortabel å sitte på, er det viktig å justere den etterhvert som barnet vokser. Sete- og fotplaten er justerbar i både dybde og høyde, og vi vil anbefale å flytte på dem slik at barnet alltid sitter mest mulig ergonomisk. Setedybden på stolen bør ha en avstand på 2-3 fingre mellom baksiden av barnets kne og kanten på forsiden av setet. Setehøyden bør være tilpasset slik at barnet får riktig stilling i forhold til bordhøyden og kan sitte med albuen i en 90-graders vinkel. Fotstøtten bør være plassert i en høyde som gjør at barnets kne er i en 90-graders vinkel når barnet sitter på stolen.

På bildene under ser du Stokke sine anbefalte innstillinger i henhold til alder.

Stokke Tripp Trapp nyfødt

Tripp Trapp Newborn Set kan brukes fra barnet er nyfødt og opp til 6-månedersalderen (9 kg), da barnet normalt klarer å sitte oppreist uten hjelp. 

Stokke Tripp Trapp baby

Når barnet kan sitte oppreist på gulvet uten hjelp, kan du begynne å bruke Tripp Trapp-stolen sammen med Baby Set og babypute (etterhvert kan man gå over til klassisk pute). Anbefalt seteinnstilling er spor 1 med en dybde på 4-5 cm, og spor 5 for fotplaten. Baby Set kan brukes frem til barnet er rundt 3 år.

Stokke Tripp Trapp småbarn

Når barnet er i førskolealder (fra 3 til ca. 5 år) er anbefalt utgangspunkt at seteplaten står i spor 2 med en dybde på 6-7 cm, og fotplaten i spor 8. 

Stokke Tripp Trapp barn

Når barnet går på barneskolen (fra 6 til ca. 11 år) kan stolen brukes med juniorpute. Anbefalt utgangspunkt for seteplaten er spor 2-3 med en dybde på 6-7 cm, og fotplaten i spor 11-13.

Stokke Tripp Trapp voksen

For voksne anbefales stolen brukt med voksenpute og spor 4-5 for seteplaten. Tripp Trapp-stolen kan holde en vekt på opptil 110 kg.