home Meny close
menu Meny

Slik vasker du barneklær

Små barn har ofte sart hud som man skal ta vare på. Produkter tilsatt parfyme kan av og til føre til kløe og utslett, det kan derfor være lurt å prøve seg litt frem. Det finnes milde produkter som fungerer godt.

Til de alle minste kan det være lurt å vaske alle klær før de brukes. Nye klær kan av og til inneholde stoffer som de små kan reagere på, så for å være på den helt sikre siden kan det være lurt å la klærne få en runde i vaskemaskinen før bruk.

De aller fleste klærne til små barn tåler vask på 60 grader. Men det kan være lurt å alltid ta en titt på vaskelappen før man putter plaggene i maskinen. Skal man tørketromle klær kan det være lurt å huske på at også små klær krymper litt i tørketrommel.

Parkdresser og vinterdresser

For å bevare alle kvalitetene i en parkdress/vinterdress anbefales det at dressene vaskes minst mulig. Som oftest holder det å tørke av dressen med en våt klut. Men av og til hender det at man henter et barn som er skittent fra topp til tå, og da må man putte dressen i vaskemaskinen.

Når man først skal vaske parkdresser anbefaler de fleste produsentene at man vrenger dressen og lukker alle glidelåser/borrelåser. Vask på 30/40 grader, men unngå tøymykner. Som oftest anbefales det flytende vaskemiddel i stedet for vaskepulver. Noen leverandører sier at dressene kan tørkes på lav varme, mens andre anbefaler ikke dette. Det tryggeste kan være å sjekke vaskelappen til hver enkelt dress. For å øke dressens levetid kan det være lurt å impregnere den før den tas i bruk og etter at den er vasket.

Vaske ull til barn

Ull skal vaskes på ull- eller håndvaskprogram med vaskemiddel beregnet på ull. Da bevares ullens kvaliteter og du kan ha glede av den i lang tid. De fleste leverandører av ullprodukter anbefaler ikke bruk av tørketrommel.  Vær nøye med å lese vaskelappen og følg temperaturanbefalingen, stort sett er på 30 eller 40 grader.

Vaske barneklær i bomull

De fleste bomullsklær til små barn tåler vask på 60 grader, men det kan være lurt å alltid ta en titt på vaskelappen før man putter plaggene i maskinen. Skal man tørketromle klær kan det være lurt å tenke på at også små klær krymper litt i tørketrommel. Husk at vask på lavere temperaturer er mer miljøvennlig. Vi anbefaler derfor å bruke så lav temperatur som mulig.