Barnevogn

Hvor mange vogner trenger jeg?

Hvor mange vogner man trenger er selvfølgelig helt avhengig av bosituasjon og livsstil. De fleste vil klare seg helt fint med én barnevogn. Men for mange vil det ofte melde seg nye behov etter hvert som barnet blir eldre. Kanskje dere har lite plass i bilen? Skal ut og reise med fly? Liker å kombinere trening og trilling? Trenger en vogn for rask transport til og fra barnehagen? Det finnes et stort utvalg vogner og mange valg man kan ta. De fleste vil nok finne at de i hvert fall trenger to vogner i løpet av småbarnsårene. For å gjøre vurderingen enklere tar vi her for oss hvilke behov de ulike vogntypene dekker.

Hovedvogn/duovogn

Hovedvognen er gjerne det man kaller den første vognen man kjøper. Mange går her for en duovogn (vogn med både vognbag og sittedel) som kan brukes fra barnet er nyfødt og opp til 4 år. Det er ofte en ganske stor og kraftig vogn med gode hjul og demping, som har kostet litt og som man ønsker å ta vare på.

Reisetrille

Reisevogner er en del rimeligere enn hovedvognene. De har mindre hjul og er stort sett designet for å legges sammen for å bli så kompakte som mulig når de ikke er i bruk. Reisetriller vil ofte være små nok til å passe i hattehyllen på fly og tog, og er smarte å ha om du reiser mye kollektivt, har lite plass i bilen eller trenger å legge bort vognen for oppbevaring. I og med at de ikke er like dyre som store vogner, er det mindre farlig om de skulle bli ødelagt under fly- eller togtransport. Reisetriller kan som oftest kun brukes fra barnet kan sitte på egen hånd (dvs. når barnet er over 6 måneder gammelt). 

Joggevogn/løpevogn

En joggevogn er perfekt for familien som ønsker å kombinere løping med trilling. Genialt å ha om man har et barn som kun roer seg i vogn. Løpevogner har stort sett tre hjul hvorav de bakerste er ganske store. Noen er laget for å kunne brukes som hovedvogn, har god trillekomfort, og kan brukes fra fødselen av.

Barnehagevogn

I mange barnehager foretrekker man at det står igjen en vogn som barnet kan sove i. Vogner som står i barnehagen vil ofte kunne få litt hard medfart og bli litt solbleket over tid. Om man ikke ønsker at dette skal skje med den dyre hovedvognen, kan det være en idé med en egen vogn. Noen arver kanskje en vogn eller kjøper brukt. Den viktigste egenskapen denne vognen bør ha er god solskjerming og komfort slik at barnet sover godt. Sørg også for at selene fungerer som de skal og at du har myggnett og regntrekk til vognen. Mange foretrekker å bruke en vogn med sittedel med flat liggestilling hvor setet kan legges helt ned – de er ofte bedre å sove i for litt større barn.

Sykkelvogn/multisportsvogn

Sykkelvogner og multisportsvogner er gjerne vogner som kombinerer muligheten for å både kunne sykle, jogge og gå på ski. De finnes ofte som søskenvogner med plass til to barn og blir dermed ofte et godt valg å levere barna i barnehagen med. Disse vognene egner seg godt for aktive familier som liker å dra på tur i skog og mark.

Paraplytrille

Paraplytriller slås sammen nesten som en paraply, derav navnet. De har som oftest to håndtak, blir lange og smale når sammenlagt, og er fine å ha på reiser eller handleturer. Paraplytriller er gjerne ganske rimelige, og er veldig enkle i utformingen uten kalesje og handlekurv. Kan kun brukes av barn som kan sitte av seg selv.

Søskenvogn/tvillingvogn

Søskenvogner og tvillingvogner er en god investering når man venter flerlinger eller planlegger søsken tett i alder. Med mange av våre søskenvogner kan du kombinere fritt og selv bestemme om du skal ha en liggedel og en sittedel, eller to av hver.