home Meny close
menu Meny

Vedlikehold av barnevogn

Møt Anton Kise Hansen. Han er en av våre viktigste grunner til at du skal handle vogn hos oss. Anton er verkstedsjef og har reparert barnevogner hos Barnas Hus siden 2007. I løpet av den tiden har han sett de fleste reparasjons- og servicebehov barnevogner har. Og som Anton sier; ting kan gå istykker.

Riktig vedlikehold påvirker hyppigheten av servicebehov og reparasjoner!

Hos Barnas Hus er vi opptatt av at det å kjøpe vogn hos oss skal være noe mer enn å rulle ut av butikken med en vogn til den lille. Kundene våre skal føle at det er trygt å kjøpe vogn hos oss. Vi ønsker å være en partner og hjelper også når vognen er tatt i bruk. Våre ansatte læres opp til å utføre reparasjoner. Mange av vognmerkene er umulige å reparere selv, men vi kan og vil hjelpe.


5 års garanti på vogner og triller

Visste du at medlemmer av Barnas Hus Kundeklubb får hele 5 års garanti på vogner og triller? Vi vil at du skal være trygg når du kjøper barnevogn eller trille hos oss! Du får i tillegg 1 gratis årlig vognservice i garantitiden. Vil du lese mer om garantien, så finner du mer informasjon HER 

Ikke medlem i Kundeklubben vår? Registrer deg HER


 – Klima og vær påvirker vogna

I Nord-Europa er det røffe forhold for barnevogner. Mange barnevognsleverandører holder til i land med varmere klima, og tenker ikke så mye på snø, søle og salt i veien som oss. Særlig er rust en utfordring. Vi nord-europeere er også flittigere til å gå tur i all slags vær året rundt.

Med riktig behandling holder vognen seg tilnærmet som ny. «Vask og smør vognen jevnlig» er Antons beste råd. De viktigste områdene er hjulopphengene og bremsene. Her bør møkk vaskes bort med vann og delene smøres med olje. Et annet godt råd er å oppbevare vogna innendørs, ikke bare babybagen men også understellet. En barnevogn er ikke konstruert for utendørs oppbevaring døgnet rundt og hele året.

De vanligste servicene

Hjul som svinger dårligere og lyder i understellet er blant de vanligste servicehenvendelsene vi får. Her kan vi hjelpe! Antons erfaring er at mye kan fikses med smøring. Møkkete metall trenger olje. Et godt produkt her kan være WD-40 («verktøy på boks»). Knirker det i skjøter mellom metall og plast, så er silikonspray en problemløser. Det er utrolig hvordan silikon kan fjerne uønskede lyder. Før man går i gang med å bruke ulike olje- og silikonprodukter anbefales det å lese bruksanvisningen fra produsenten. Noen produsenter ønsker ikke at man bruker silikon.

Anton anbefaler at man går over vogna skikkelig fire ganger i året. En gang per årstid kan være en god huskeregel. Vi i Barnas Hus tar også gjerne inn til en overhaling til avtalt pris, om man ønsker at en vognekspert går over vogna.

Behov for service er ikke det samme som dårlig kvalitet

At en vogn krever ekstra vedlikehold gjør den ikke til en dårlig vogn. Tilfellet er stort sett da at vogna har ekstra funksjoner som er avanserte og som må behandles på riktig måte. Et eksempel her er skivebremser og håndbrems. For de som lever et aktivt liv ute og bruker vogna mye tur, er de praktiske. Men de krever smøring og vedlikehold for å opprettholde funksjonen, akkurat som bremser og girsystem på en sykkel. Kvaliteten på vogna er ikke dårlig fordi om den kan trenge mer service enn en annen vogn.

Anton mener at flere bør ha en sykkeltilnærming til vogna si. Sykler er de fleste flinke til å stelle godt og sjekke jevnlig. Gjør man det samme med barnevogna, vil den være god å trille og opprettholde kvaliteten og funksjonene lenge.

Feilbruk som bør unngås

Stellevesker på vognhåndtaket bør unngås. De færreste vogner er konstruert for at håndtaket skal belastes med vekten av en stelleveske. Vi anbefaler at stellevesker, så langt det lar seg gjøre, oppbevares i handlekurven under vognen.

Vognen bør ikke dras opp og ned trapper. Humping i trapper gir stor slitasje på alle leddene i vogna. Vi anbefaler at man finner andre løsninger enn trapp for å komme seg opp og ned. Kanskje må man gå en liten omvei, men for kvaliteten på vogna er det et riktig valg.

Vognkort med oppfølgingsansvar

Når du kjøper vogn hos oss får du med et vognkort og rettigheter til oppfølging. Vi ønsker at du skal oppleve å få en merverdi når du handler vogn hos oss. Med vognkortet får du: 1) Vi monterer og klargjør vogna di 2) Gratis service etter tre måneder 3) Tilbud om lånevogn når din vogn repareres.

Fordeler med å kjøpe i butikk

En av fordelene ved å kjøpe vogn i en av våre butikker, er at dere kan teste vogna i bilen deres. Kanskje ender dere da med å velge annerledes enn dere hadde tenkt. En annen fordel er at dere får en ordentlig gjennomgang av vogna og vi monterer den gjerne. Anton sier at de stadig får kunder innom som er usikre på hvordan vogna skal legges sammen for eksempel. Andre kjenner ikke til at demping på vogna de har valgt kan justeres. Våre butikkansatte kan hjelpe dere slik at dere får maks ut av vogna.

Lånevogn

Når du leverer vogna di til et av verkstedene våre tilbyr vi en lånevogn i reparasjonsperioden. Vi vet hvor kjedelig og utfordrende det kan være å klare seg uten vogn i hverdagen. Dette er et tilbud vi gir til de som har kjøpt vogn hos oss.