Ut på tur med barn

Norgesferie med barnevogn

For de med små barn er vogn til de minste essensielt, også på ferie. På utenlandstur velger mange å ta med en liten og lett reisevogn, men hva er best når man skal feriere i hjemlige strøk med norsk natur? Den solide vognen man bruker til daglig eller reisetrillen som tar minimalt med plass i bilen?

Vognen barnet er vant til

Om dere skal på hytta og nyte late dager ved fjell eller sjø, til en fornøyelsespark eller på annen aktiv ferie, kan det være deilig å ha med en robust og god vogn. Mange velger da å ta med vognen man har investert i som hovedvogn. Barnet kjenner denne vognen godt og for de fleste barn er det også en kjent og trygg soveplass. De typiske vognene vi nordmenn kjøper, er vogner som egner seg godt for norske forhold. De har robuste hjul, god demping og tekstiler som beskytter mot vær og vind. Om dere har plass i bilen, er dermed hovedvognen å anbefale.

Reisetrille

Om dere derimot skal på byferie, har lite plass i bilen eller skal reise med båt eller tog, kan det være best å ta med en reisevogn. Reisetrillene har stort sett mindre og enklere hjul enn tradisjonelle vogner. De er lette, mer kompakte sammenslått, og enklere å ta med seg og manøvrere i små og trange områder. Mange har også en god liggestilling for barnet som gjør at den passer fint å sove i på dagen.

Hvordan gjøre vognen klar til Norgesferie

Før dere drar på tur, bør dere ta en sjekk over både bilstol og vogn for å se at alt er rent og i orden. Det er, for eksempel, kjedelig å oppdage at man trenger et nytt hjul når man er litt utenfor allfarvei. I tillegg anbefaler vi å ta med følgende:

- Regntrekk

- Myggnett

- Ekstra solskjerm og/eller parasoll

- Reflekser

- Vognpose tilpasset været

- Romslig stelleveske

- Pledd

- Organizer til småting som telefoner, kort og nøkler

- Ev. søskenbrett

Norgesferie med barnevogn