Vask og vedlikehold

Vedlikehold av barnevognen

Med riktig stell og behandling av barnevognen holder den seg i god stand lenge. Jevnlig vedlikehold gjør at vognen tåler bruken til mer enn et barn og bruktverdien blir også høyere enn om vognen ikke behandles pent.

Tips for å holde vognen i tipp topp stand:

– Vask vognen jevnlig og smør deler i henhold til hva produsenten anbefaler.

– Ikke sett vognen i direkte sollys. Det kan føre til at tekstilene blekner.

– Unngå oppbevaring på kalde og fuktige steder. Vognen bør oppbevares innendørs for å unngå mugg og jordslag.

– Sørg for å holde understellet tørt ved å tørke av snø og fuktighet.

– Tørk av tekstiler med våt klut så langt det lar seg gjøre.

– Bruk sitteinnlegg eller lammeskinn for å skåne tekstilene i sittedelen.

Emmaljunga

Understellet

Understellet bør alltid tørkes tørt dersom det har vært i bruk i fuktig vær eller har snø på seg. Det bør også vaskes jevnlig med en fuktig klut, særlig i perioder der det saltes mye på veiene eller man har oppholdt seg nær saltvann. Det samme gjelder dersom vognen har eiker av metall. Disse er ekstra utsatt for å kunne ruste og forringes.

Vognprodusentene oppgir i sine brukermanualer hvordan de mener vognen bør vedlikeholdes, for eksempel om den skal smøres med fett eller silikon. Vi anbefaler at man setter seg inn i dette, da anbefalingene fra produsent til produsent varierer.

Vogntekstilene

Tekstilene på vognen bør som utgangspunkt tørkes av med en fuktig klut. Det er utrolig hvor mye vann og klut faktisk kan fjerne om man tar seg litt tid.

På de fleste vogner er tekstilene avtagbare og kan vaskes. Følg vaskeanvisningen nøye og impregner yttertekstiler etter vask. Impregnering bidrar til at tekstilene beholder sin vannavstøtende funksjon og de beholder fargen bedre.

Når barnet har tatt i bruk sittedelen anbefaler vi at dere bruker et sitteinnlegg eller lammeskinn for å skåne tekstilene. Det holder vogntekstilene frie for smuss og søl fra mat.