Vask og vedlikehold

Vedlikehold av bilstolen

For å bevare bilsetet like trygt og sikkert som ved kjøp, er det viktigste du kan gjøre å holde det rent og ryddig til enhver tid.

Smuss og små objekter kan påvirke sikkerhetsegenskapene til bilstolen, og må fjernes. Vi anbefaler at du går over bilstolen jevnlig, og at søl fra mat, sand og oppkast tørkes av og vaskes bort godt. Dette er helt essensielt for å bevare sikkerhetsegenskapene til bilsetet. I bilstolens brukermanual finner man instruksjoner fra produsenten om hvordan den skal rengjøres.

Våre butikkansatte har erfart at kunder har kommet inn med bilstoler som de tror er en reklamasjon, men så viser det seg at ting som perler, steiner, rosiner og spiker har sittet fast i stolen eller basen. Husk at bilsetet er et sikkerhetsutstyr som bør behandles med varsomhet, og at barn aldri bør ha mat eller leker med seg i setet da det raskt kan sette ting i halsen når bilen er i fart.

BeSafe iZi Modular bilsete

5 ting du alltid bør gjøre

1. Tørk over Isofix-basen og stolens nedre del jevnlig og fjern alt av sand, matavfall, hårspenner, småleker og annet som kan ha samlet seg der.

2. Støvsug bilstolen med jevne mellomrom, særlig rundt beltestroppen mellom beina. Bruk eventuelt kompressor som de har på bensinstasjon for å blåse ut/bort smuss.

3. Sørg for at alle fester i stolen er smussfrie. Det innebærer at alt av matrester, oppkast og annet MÅ fjernes og vaskes bort. Ha særlig fokus på beltespennen.

4. Dersom trekket blir tatt av for å vaskes, er det viktig at dette tas på igjen på korrekt måte, slik at belter og låser sitter riktig. Om du syns det er vanskelig, finner du fremgangen i brukermanualen til setet.

5. Rydd gulvet slik at støttebeinet står støtt og uten andre påvirkninger. Sett aldri bagasje, bæreposer eller lignende inntil støttebeinet.