Ut på tur med barn

Barnevogn på ferie

Skal du ut på reise, kan det være praktisk med en mindre og lettere vogn.

Triller og reisevogner

En trille er en nett og liten vogn som er enkel å ta med seg og tar liten plass. Siden reisevogner stort sett har mindre og enklere hjul enn tradisjonelle vogner, er de lettere og enklere å manøvrere på små og trange flater. De fleste reisetriller kommer med sittedel og passer derfor for barn som kan sitte selv (fra ca. 4-6 månedersalderen), dersom sitte- og liggestillingen er god. Til enkelte reisevogner får man også kjøpt små babybager som egner seg i nyfødtperioden (f.eks. Babyzen Yoyo 2). 

Mange velger å kjøpe seg en egen reisevogn fordi de ønsker en lettere vogn som er enklere å ta med seg. Noen er også redde for at hovedvognen skal få hard medfart og bli skadet om den sendes på fly. Skal du kjøre buss fra flyplass eller leie bil, kan det være smart med en vogn som er lett å slå sammen, som er mer kompakt sammenslått og dermed tar mindre plass. En vogn som tar liten plass i bilen, er gull verdt når bilen skal pakkes full med bagasje.

Babyzen Yoyo

Reise med de minste

Selvom det finnes reisevogner som også egner seg fra barnet er nyfødt, velger mange å ta med vognen med liggedel/babybag som de bruker hjemme. Da har babyen en trygg og kjent soveplass og man har en vogn som (stort sett) er god å trille på de fleste underlag, da de fleste vogner som selges i Norge har større hjul med gode trilleegenskaper og demping i understellet. Babybagen kan også være et alternativ til reiseseng for den lille om natten. God søvn på tur betyr en mer avslappende ferie for resten av familien.

Easywalker Harvey 2

Vogn på fly

Barnevognen er en investering og et stort kjøp for de fleste. Dersom du skal ta den med på flytur, så er det viktig å pakke den godt. Vi anbefaler deg å sjekke flyselskapets retningslinjer før du reiser. De fleste flyselskap informerer på sine hjemmesider om hvordan de krever at vognen skal pakkes og hva de eventuelt dekker av skade på vognen. Som oftest fungerer det bra med en god, polstret transportbag laget for barnevogner (som f.eks. Stokke Pram Pack eller Bugaboo sin transportveske).

Skal du reise med vogn til spedbarn, får du hos mange flyselskaper ta den med gratis. Er barnet over 2 år, oppgir flere at du må betale for å ta med vognen. Hos Norwegian kan du fritt ta med både barnevogn og bilstol gratis frem til barnet er 11 år.

Trille som håndbagasje på fly

De siste årene har det kommet triller som stadig blir mindre og mer kompakte. Noen tilfredsstiller størrelseskravene til håndbagasje og man har derfor kunnet ta dem med inn i kabinen. Men innstramminger de seneste årene har gjort at man kan være uheldig og bli stoppet ved gaten. Det er gjerne grunnet at vognen er større enn flyselskapets mål for håndbagasje, at man har for mange kolli med håndbagasje eller at det er for fullt i kabinen som har gjort at man da blir bedt om å sende trillen som innsjekket bagasje. Pass derfor på å sette deg inn i flyselskapets retningslinjer eller ring dem på forhånd.