Ut på tur med barn

Ta med bilstol på ferie i utlandet

Skal dere kjøre bil på utenlandsferie, så anbefaler vi å ta med egen bilstol. Gjør samme sikkerhetsvurdering som du ville gjort hjemme.
Det vil ofte være vanskelig å finne taxier med bilstol, og setene man får hos leiebilselskapene er gjerne slitte og av dårligere kvalitet enn hva vi er vant med hjemme. Ikke sitt med barnet på fanget i taxi, og ikke la små barn som vanligvis sitter bakovervendt sitte forovervendt kun fordi du ikke får tak i annet sete. Det krever litt ekstra planlegging og bagasje, men vil aldri være noe du angrer på.

Vi har god erfaring med å pakke bilstoler i Stokke PramPack og lignende beskyttelse. En slik type beskyttelse er også det som anbefales av flere av de store flyselskapene. 

Bilstol på fly

De siste årene har flyselskapene blitt mer åpne for å benytte bilstoler om bord i flyene. Vær klar over at barn under 2 år, som man vanligvis ikke trenger å bestille sete til, må ha eget sete om man skal ta med bilstolen i kabinen. Det er også viktig å være klar over at bilstolen må festes på korrekt vis slik den er produsert for, og at den selvsagt passer innenfor flysetets mål. I og med at fly ikke har ISOFIX-fester, kan ikke bilstolen kun ha denne festemetoden. Stolen må kunne festes med belte, og ifølge SAS, skal flyet ha et eget spesialbelte om bord for dette. De fleste flyselskap krever at du har søkt om å bruke bilstolen i kabinen. Kontakt derfor flyselskapet på forhånd om det er noe du lurer på med tanke på montering i kabinen eller bilstol som innsjekket bagasje.

BeSafe bilstol