Reflex sine tekniske symboler

Du har sikkert lagt merke til de tekniske symbolene som du finner på mange av plaggene fra Reflex. Her tar vi en liten gjennomgang av hva de betyr for funksjonaliteten til plagget.

Innerfôr

Reflex fôr

Disse symbolene viser hva plagget er fôret med. Vi bruker fleece, ull, bomull og jersey til å fôre plagg. All fleece kommer fra resirkulerte plastflasker, ullen er mulesing-fri og bomullen er økologisk og sertifisert av OCS. 

Varmereflekterende innerfôr

Reflex varmereflekterende fôr

Vårt varmereflekterende innerfôr brukes blant annet i Bardu vinterdress. Fôret er sydd inn i baken på plagget slik at barnet bedre holder varmen når det sitter på bakken.

Isolering

Reflex isolering

Disse symbolene viser hvor godt isolert plagget er. Jo bedre isolert, jo lettere for barnet å holde varmen. Reflex bruker to typer polstring; høykvalitets polyester og dun/fjær.

Påsydd refleks

Reflex påsydd refleks

Refleksdetaljer er en stor del av Reflex og finnes på alt av yttertøy som jakker og parkdresser. I et land som Norge hvor så mange dager av året er preget av mørke spesielt i vinterhalvåret, er det viktig at barnet er godt synlig når det er ute. Refleksene våre er i høy kvalitet og vil enten være printet eller sydd på. De er slitesterke, holdbare, tåler vask og vises på svært lang avstand.

Slitestyrke

Reflex slitestyrke

Slitestyrken sier noe om tekstilets holdbarhet. Hvordan tekstilet er vevet, hvilken type komposisjon plagget har, samt kvaliteten på tråden har alle noe å si for slitestyrken. Vi måler slitestyrken ved å teste overflatefriksjon og rivestyrke. Overflatefriksjonen måles ved å utføre en Martindale-test. Reflex har opp mot 100 000 omdreininger i styrke på våre tekstiler.

Pusteevne

Reflex pustende tekstil

Pusteevne er membranens evne til å slippe ut overskuddsvarme. Med god pusteevne unngår man at barnet blir klam eller for varm. Alle plagg fra Reflex har en pusteevne på minimum 3000ml og opp til 8000ml per døgn.

Teipede sømmer

Reflex teipede sømmer

Teipede sømmer er viktig for at plagget skal være vanntett. Dette symbolet viser at hele plagget har teipede sømmer. 

Vindtett

Reflex vindtett

Plaggets membran sørger for å holde vinden ute slik at kroppen ikke blir avkjølt. Dette symbolet viser at plagget er vindtett. Alle plagg med membran vil ha en vindtett effekt.

Vanntett

Reflex vanntett

Disse symbolene viser hvor vanntett plagget er. Tallet angir vannsøylen. For mer informasjon om vannsøyle, se her

Dun/fjær

Reflex dun og fjær

All dun som brukes av Reflex er sertifisert med Responsible Down Standard (RDS - på norsk kalt 'etisk dunproduksjon'). Dun og fjær brukes blant annet i Beito dunjakke.

Ull

Reflex ull

All ull fra Reflex er mulesing-fri. Dette symbolet betyr at plagget er laget av 100% ull eller en blanding med ull. Responsible Wool Standard (RWS - på norsk kalt 'etisk ullproduksjon') sikrer dyrevelferd og et bærekraftig jordbruk.

Bionic Finish Eco

Bionic Finish Eco

Bionic Finish Eco er en miljøvennlig overflatebehandling uten fluorforbindelser. Den har egenskaper som gir en glattere overflate, noe som fører til at vann, smuss og skitt lettere preller av. Det gjør også at plagget tørker hurtigere om det først blir vått. Bionic Finish Eco brukes på alt yttertøy fra Reflex.