home Meny close
menu Meny

TILBAKE I BARNEHAGEN ETTER CORONASTENGING

– dette trenger barna til den nye barnehagehverdagen

Etter uker hjemme med familien, er våryre barn endelig på plass i barnehagen igjen. Smitteveileder og kohorter ble raskt implementert, og myndighetenes oppfordring er at mest mulig av barnehagedagen skal foregå ute. Vårværet i Norge kan være både varme soldager, kjølige morgener og regnfylte dager med store sølepytter. Utstyrslista fra «utebarnehagen» oppfordrer til opprusting for all slags vårvær. Det gjør dagene bedre for barnet. Kanskje er det da du virkelig merker at poden har vokst? Utetøy og sko passer ikke lenger. Hvordan bør man egentlig kle barna nå?

Ull er fortsatt gull!

Vi har tatt en liten sjekk med noen barnehagelærere. Hva kan brukes videre fra vintergarderoben? Svaret er unisont: Ull er fortsatt gull! I tillegg til å holde på varmen, bidrar ulla til å regulere temperaturen. Tynne ullplagg kan være behagelige selv på varme dager. For barn i barnehage som veksler mellom forskjellige temperaturer er dette perfekt. Er morgenen kald og formiddagen varm, vil ulla både holde barnet varmt og avkjølt. For barn i aktivitet som blir varm, vil ullplagg slippe ut varme og fuktighet. Det hindrer at barnet blir klamt og svett.

Beskytt mot vinden!

Sur vind er den perfekte måten å bli kald på. Et vindtett lag bør derfor alle de små ha! Det kan være en hel dress eller jakke og bukse. Typiske skallplagg er perfekte, men også softshell og vindtett fleece er gode alternativer.

Våte dager!

Solid regntøy og gummistøvler er en nødvendighet i barnehagen. Regn og vann er topp så lenge barna holder seg tørre. En regnbukse som sitter godt og gummistøvler er også perfekte følgesvenner på utedager der det skal lekes på fuktig skogsbunn og hoppes i rester av sølepytter.

Sommerklær!

Corona til tross, april ga oss mange fine soldager, og ga et lite hint om at noen sommerklær kan være ok å ha tilgjengelig. Og hva er vel deiligere enn å slippe ytterklær og bare dra på seg en shorts og t-skjorte? Et sett med sommerklær som er fine å leke i, er supert å ha liggende klart i barnehagen.

Til de minste bør en solhatt eller caps ligge klar på plassen!

Utstyr

Mer opplegg ute og mer tur, krever en god sekk med plass til alt som skal med. Barna må ha med mat hjemmefra til flere måltider, hvilket kan bety flere matbokser og drikkeflaske/vannflaske. Sørg også for at barnet alltid har sitteunderlag i sekken.

Husk sykkelhjelm dersom barnehagen tillater sykler og sparkesykkel på tur.

Sist, men ikke minst, husk solkrem i sekken! Barnehagelærerne vi snakket med oppfordret også på det sterkeste at foreldrene tar en god smørerunde hver dag før avreise til barnehagen. Smart først og fremst fordi du vet at barnet ditt da er godt smurt, men også av smitteårsaker nå i coronatid!