Påkledning

Hva er forskjellen på Reflex sine ull-serier?

Reflex har mange kjente og kjære serier i ull som har blitt svært populære opp igjennom årene. Ull er det viktigste materialet for Reflex, og benyttes i sokker og strømpebukser, bodyer og trøyer, bukser/longs, mellomlag, buffer, luer, vanter og votter.

Med bakgrunn i at Reflex skal være «barnas arbeidstøy», benyttes ull i stor grad fordi det er holdbart, fuktabsorberende, varmeregulerende og antibakterielt. Ull trenger ikke vaskes like ofte som andre materialer og kan henges til lufting med mindre det har kommet flekker på det. Dette fører til mindre vask, som er mer skånsomt for miljøet.

All ullen som brukes i tøy fra Reflex kommer fra australske merinosauer og er sertifisert mulesingfri. Mulesing er en ganske brutal fjerning av hud på bakparten til sauene for å beskytte dem mot fluelarveangrep. Da det finnes mer dyrevennlige alternativer for å beskytte sauene mot slike angrep, er mulesing noe Reflex tar sterk avstand fra.

Ullen fra Reflex kommer stort sett i farger som komplimenterer hverandre og som kan brukes av både gutt og jente. Dette gjør at klærne kan mikses og matches på tvers av seriene, at de holder seg stilmessig fra sesong til sesong, og at de er egnet for å gå i arv til søsken.
Alle plaggene er Økotex-sertifisert klasse I som betyr at klærne møter de strengeste kravene for å sikre plagg uten skadelige kjemikalier. Ullfibrene som brukes er tynne og lange, noe som gir en mer delikat opplevelse og et mer holdbart materiale.

Har du ikke funnet din favoritt enda? Her tar vi en liten gjennomgang så du kan bli bedre kjent med seriene.

Ullundertøy

Består av Frost, Nysnø, Nordlys, Bris og Snøfall. Frost og Nysnø er å anse som det varmeste ullundertøyet fra Reflex.

Frost og Nysnø
Frost og Nysnø består av 100% merinoull. Strikkekonstruksjonen (1x1 rib) gir optimal stretch og fleksibilitet i plagget. Frost og Nysnø er med andre ord perfekt å bruke fra barnet er nyfødt, kan brukes helt inn mot huden, og er i en kvalitet som gjør at det kan brukes i lang tid fremover. Plaggene fra Frost er ensfarget, mens plaggene fra Nysnø kommer i søte striper.

Nordlys
Nordlys består også av 100% merinoull. Ullen har en børstet bakside som gir en fløyelsmyk følelse inn mot huden. Den Jacquard-mønstrede strikkekonstruksjonen gir god stretch og fleksibilitet, men ikke like stor som Frost og Nysnø. Nordlys har et kjempefint og klassisk mønster som gjør at plaggene ser veldig fine ut i seg selv og godt kan brukes som eneste lag på litt mildere høst-, vår- og vinterdager.

Bris
Bris-serien består av to lag tøy som er dobbeltvevd med bambusviskose innerst og merinoull ytterst. Lagene er vevd sammen atskilt og er bundet sammen langs ytterkantene. Ingen av plaggets deler som vender inn mot barnets hud er av ull (dvs. ermer, hals o.l.). Dette gir et plagg som føles mykt og litt «silkeaktig» inn mot huden, men som fortsatt beholder ullens gode og varmende egenskaper. Bris-klærne passer ypperlig for barn som synes ull inn mot huden klør eller som har sensitiv hud.

Snøfall
Snøfall består også av to lag tøy som er dobbeltvevd, men her er det bomull som ligger inn mot barnets hud. Ermer, hals etc. er også i bomull. Den dobbeltvevde konstruksjonen gjør at plagget sitter tettere mot huden enn f.eks. Frost. Dermed reduserer man sjansen for at plagget klumper seg under andre klær. Snøfall er, på lik linje med Bris, godt egnet for barn som synes ull klør eller som har sensitiv hud.

Mellomlagsull

Består av Rim, Bukken, Kos, Tovdal og Røros. Mellomlagsullen til Reflex passer perfekt til hverdagsbruk og er egnet til å ha under regntøy, parkdress og skitøy. Kos og Tovdal anses som varmest.

Kos
Kos-serien strikkes alltid i 100% merinoull i en svært myk og lun kvalitet. Kos varmer spesielt godt utover høst og vinter.

Tovdal
Tovdal er tovet, noe som gjør at ullen isolerer bedre. Tovdal er dermed nesten på linje med Kos når det gjelder varme.

Røros
Røros er like kraftig som Kos, men består av 70% ull og 30% akryl og er dermed ikke like varm.

Bukken
Bukken er del av vår kolleksjon for baby og er i 100% merinoull. Dressene og jakkene kommer med søte bamseører, og den nydelige perlestrikken gjør at de kjennes mer som bomull enn ull.

Rim
Rim er ullbukser i 100% merinoull som er litt tykkere i stoffet enn ullongsene våre. Joggebukse-utformingen gjør at de passer fint til bruk i barnehage eller på skolen på dager det er litt kaldere ute.