Påkledning

Hva er forskjellen på Reflex sine ull-serier?

Reflex har mange kjente og kjære serier i ull som har blitt svært populære opp igjennom årene. Ull er det viktigste materialet for Reflex, og benyttes i sokker og strømpebukser, bodyer og trøyer, bukser/longs, mellomlag, buffer, luer, vanter og votter.

Dagens ull er av en helt annen kvalitet enn for flere tiår siden. Merinoull klør ikke, varmer godt og transporterer raskt bort fuktighet fra kroppen. Om du likevel har et barn som reagerer på ull, finnes det plagg som kombinerer merinoull med et annet materiale, som bomull eller bambus, på innsiden. På denne måten utnytter man ullens unike egenskaper uten at det kommer i direkte kontakt med huden.

Vi liker å si at Reflex er "barnas arbeidstøy", og det er derfor vi benytter ull i så stor grad i kolleksjonene våre. Ull er et bærekraftig og biologisk nedbrytbart materiale som holder lenge, samtidig som det er fuktabsorberende, varmeregulerende og antibakterielt. Ull trenger ikke vaskes like ofte som andre materialer og kan henges til lufting med mindre det har kommet flekker på det. Dette fører til mindre vask, som er mer skånsomt for miljøet.

All ullen som brukes i tøy fra Reflex kommer fra australske merinosauer og er sertifisert mulesingfri. Mulesing er en unødvendig brutal fjerning av hud på bakparten til sauene for å beskytte dem mot fluelarveangrep. Da det finnes mer dyrevennlige alternativer for å beskytte sauene mot slike angrep, er mulesing noe Reflex tar sterk avstand fra.

Ullen fra Reflex kommer stort sett i farger som komplimenterer hverandre og som kan brukes av både gutt og jente. Dette gjør at klærne kan mikses og matches på tvers av seriene, at de holder seg stilmessig fra sesong til sesong, og at de er egnet for å gå i arv til søsken.
Alle plaggene er selvsagt Økotex-sertifisert klasse 1 som betyr at klærne møter de strengeste kravene for å sikre plagg uten skadelige kjemikalier. Ullfibrene som brukes er tynne og lange, noe som gir en mer delikat opplevelse og et mer holdbart materiale.

Har du ikke funnet din favoritt enda? Her tar vi en liten gjennomgang så du kan bli bedre kjent med seriene.

Ullundertøy

Består av Frost, Nordlys, Bris, Nysnø og Snøfall. Frost og Nordlys er å anse som det varmeste ullundertøyet fra Reflex.

Frost 
Frost består av ensfarget 100% merinoull. Strikkekonstruksjonen (1x1 rib) gir optimal stretch og fleksibilitet i plagget. Frost er med andre ord perfekt å bruke fra barnet er nyfødt, kan brukes helt inn mot huden, og er i en kvalitet som gjør at det kan brukes i lang tid fremover. 

Nordlys
Nordlys består også av 100% merinoull. Ullen har en børstet bakside som gir en fløyelsmyk følelse inn mot huden. Den Jacquard-mønstrede strikkekonstruksjonen gir god stretch og fleksibilitet, men ikke like stor som Frost. Nordlys har et kjempefint og klassisk mønster som gjør at plaggene ser veldig fine ut i seg selv og godt kan brukes som eneste lag på litt mildere høst-, vår- og vinterdager.

Reflex Bris ullundertøy

Bris
Bris-serien består av to lag tøy som er dobbeltvevd med bambusviskose innerst og merinoull ytterst. Lagene er vevd sammen atskilt og er bundet sammen langs ytterkantene. Ingen av plaggets deler som vender inn mot barnets hud er av ull (dvs. ermer, hals o.l.). Dette gir et plagg som føles mykt og litt «silkeaktig» inn mot huden, men som fortsatt beholder ullens gode og varmende egenskaper. Bris-klærne passer ypperlig for barn som synes ull inn mot huden klør eller som har sensitiv hud.

Reflex Nysnø ullundertøy

Nysnø
Akkurat som Bris består Nysnø av to lag tøy som er dobbeltvevd med bambusviskose innerst og merinoull ytterst, og har akkurat de samme gode egenskapene. Serien kommer i et mønstret design.

Snøfall
Snøfall består også av to lag tøy som er dobbeltvevd, men her er det bomull som ligger inn mot barnets hud. Ermer, hals etc. er også i bomull. Den dobbeltvevde konstruksjonen gjør at plagget sitter tettere mot huden enn f.eks. Frost. Dermed reduserer man sjansen for at plagget klumper seg under andre klær. Snøfall er, på lik linje med Bris og Nysnø, godt egnet for barn som synes ull klør eller som har sensitiv hud.

Mellomlagsull

Består av Rim, Bukken, Kos, Tovdal og Røros. Mellomlagsullen til Reflex passer perfekt til hverdagsbruk og er egnet til å ha under regntøy, parkdress og skitøy. Kos og Tovdal anses som varmest, og er sammen med Bukken en del av vår babykolleksjon.

Reflex Kos mellomlagsull

Kos
Kos-serien strikkes alltid i 100% merinoull i en svært myk og lun kvalitet. Kos varmer spesielt godt utover høst og vinter.

Reflex Tovdal mellomlagsull

Tovdal
Tovdal er tovet, noe som gjør at ullen isolerer bedre. Tovdal er dermed nesten på linje med Kos når det gjelder varme, i tillegg til å være deilig og myk. I Tovdal-serien finner du den populære balaclavaen vår med bamseører i refleks.

Bukken
Bukken kommer i 100% merinoull, og den nydelige perlestrikken gjør at serien kjennes mer som bomull enn ull. Bukken-serien består av flere matchende produkter som heldress, jakke, bukse, lue, tøfler & votter.

Røros
Røros er like kraftig som Kos, men består av 70% ull og 30% akryl som gjør at den ikke er like varm. Den myke strikken gir en god og lun kvalitet. Røros går fra str. 86 og opp til 128, og passer like bra på tur i skogen som på kjøligere dager i barnehagen eller på skolen.

Rim
Rim er ullbukser i 100% merinoull som er tykkere i stoffet og tettere vevd enn ullongsene våre. Den løse joggebukse-utformingen gjør at de passer fint til hverdagsbruk i barnehage og på skole. Rim er også fin å ha som kosebukse på kjøligere dager.