Vask og vedlikehold

Service og reparasjon av barnevogn

Hos Barnas Hus får du som medlem av kundeklubben 5 års garanti på vogner og triller. Vi hjelper deg med service og reparasjoner, og tilbyr lånevogn mens vognen din vedlikeholdes av verkstedet.

Kundene våre skal føle at det er trygt å handle vogn hos oss og at man kan få hjelp også etter at vognen er tatt i bruk. Vi er alltid klare for å hjelpe deg med de spørsmål du måtte ha. Mange er, for eksempel, ikke klar over at dempingen på vognen de har valgt kan justeres. Noen er også usikre på hvordan vognen egentlig legges sammen. Våre butikkansatte hjelper deg med å få maks ut av barnevognen du velger.

Hold vognen som ny med riktig behandling

Anton Kise Hansen er Barnas Hus sin verkstedsjef og holder til på Barnas Hus Alna i Oslo. Han har reparert barnevogner hos Barnas Hus siden 2007, og har i løpet av den tiden sett de fleste reparasjons- og servicebehov barnevogner har. Han vet godt at riktig vedlikehold påvirker både hyppigheten av servicebehov og reparasjoner.

I Nord-Europa kan det være røffe forhold for barnevogner med snø, søle og salt i veien. Derfor er det ekstra viktig at vi er flinke på vedlikehold. Nord-europeere er også flinke til å gå tur med barn og barnevogn i all slags være gjennom hele året.

Med riktig behandling vil du kunne ha glede av vognen i generasjoner. Antons beste råd er å alltid holde et lite øye med tilstanden. Les vedlikeholdsrådene i bruksanvisningen til vognen du har kjøpt. Her kan det være forskjell på merkene. De viktigste vedlikeholdspunktene er gjerne hjul og bremser. Smuss og skitt tørkes her av med papir eller våtserviett. Noen vogner bør smøres, men forhør deg gjerne hos forhandler i forkant. Et annet godt råd er å oppbevare barnevognen innendørs. Ikke bare babybagen, men også understellet. Du vil spare vognen for svært mye hvis den oppbevares tørt innendørs.

De vanligste servicene

Hjul som svinger dårligere, samt lyd i understellet er blant de vanligste servicehenvendelsene vi får. Antons erfaring er at mye kan fikses med smøring, men husk å lese bruksanvisningen før du selv går i gang med å bruke ulike kjemikalier/produkter.

Vi anbefaler service fire ganger i året. En gang per årstid er en god huskeregel. Vi kan også ta vognen din inn til en overhaling til avtalt pris, om du ønsker at en vognekspert går over barnevognen.

Behov for service er ikke det samme som dårlig kvalitet

At en barnevogn krever ekstra vedlikehold gjør den ikke til en dårlig vogn. Det er som oftest grunnet ekstra og avanserte funksjoner som trenger å behandles på riktig måte. Et eksempel er skivebremser og håndbrems. Disse er praktiske for alle som lever et aktivt liv ute og bruker vognen mye. Men de krever smøring og vedlikehold for å opprettholde funksjonen, akkurat som bremser og girsystem på en sykkel. Det kan sånn sett være en god idé å ha en "sykkeltilnærming" til vognen sin. Om du steller godt med vognen og sjekker den jevnlig på lik linje med en sykkel, vil den være god å trille, samt opprettholde kvaliteten og funksjonene lenge.

Feilbruk du bør unngå

Du bør unngå å henge tunge stellevesker på håndtaket til vognen. Om man i tillegg legger sin egen vekt på håndtaket, kan det bli for mye belasting over tid. Vi anbefaler derfor at man er oppmerksom på vekten til stellevesken, og oppbevarer tyngre ting i handlekurven under vognen.

Vognen bør heller ikke dras opp og ned trapper. Humping i trapper gir stor slitasje på alle leddene i vognen.

Ikke utsett vognen din for mye vann. Regnvær er ikke til å unngå, men ikke spyl vognen ren eller vask vognen med vann. Vann er årsaken til nesten alt vedlikehold man må gjøre.  

Hvis du har en vogn med lufthjul er det viktig med riktig mengde luft. Hvis du ikke har dette, vil du lettere kunne punktere eller slite ut dekkene unormalt fort.

Fordeler med å kjøpe i butikk

En av fordelene ved å kjøpe vogn i en av våre butikker, er at du kan teste hvordan vognen passer i bilen din. Kanskje ender du da med å velge annerledes enn du hadde tenkt. Vi er her for å finne og dekke dine behov. En annen fordel er at man får en ordentlig gjennomgang av vognen. Vi monterer den også mer enn gjerne for deg.

Kontakt ditt verksted

Om du bor i Oslo eller omegn, kan du kontakte Barnas Hus Alna sitt verksted på verksted.oslo@barnashus.no eller 98 48 94 34 om du trenger service eller reparasjon. Om du bor et annet sted i Norge, så vil vi anbefale deg å kontakte din lokale Barnas Hus-butikk for å forhøre deg om nærmeste verksted.