Vask og vedlikehold

Service og reparasjon av barnevogn

Hos Barnas Hus hjelper vi deg med service og reparasjoner, og tilbyr lånevogn mens vognen din vedlikeholdes av verkstedet.

Kundene våre skal føle at det er trygt å handle vogn hos oss og at man kan få hjelp også etter at vognen er tatt i bruk. Vi er alltid klare for å hjelpe deg med de spørsmål du måtte ha. Mange er, for eksempel, ikke klar over at dempingen på vognen de har valgt kan justeres. Noen er også usikre på hvordan vognen egentlig legges sammen. Våre butikkansatte hjelper deg med å få maks ut av barnevognen du velger.

Hold vognen som ny med riktig behandling

Vi har over årene sett de fleste reparasjons- og servicebehov en barnevogn kan ha. Derfor vet vi også hvor viktig det er med riktig vedlikehold, og hvordan det kan påvirke både hyppigheten av servicebehov og reparasjoner.

Nordmenn er flinke til å gå tur i all slags vær gjennom hele året. Den norske vinteren skaper røffe forhold for en barnevogn med snø, søle, is og salt. Norske barnevogner trenger derfor litt ekstra oppmerksomhet for at man skal kunne ha glede av vognen lenge. Vi anbefaler å alltid holde et øye med tilstanden, samt å lese seg opp på vedlikeholdsrådene som gjelder for vognen man har kjøpt. 

De viktigste vedlikeholdspunktene er gjerne hjul og bremser. Smuss og skitt tørkes her av med papir eller våtserviett. Et annet godt råd er å oppbevare barnevognen innendørs. Ikke bare babybagen, men også understellet. Du vil spare vognen for svært mye hvis den oppbevares tørt inne i en gang eller bod.

De vanligste servicene

Hjul som svinger dårligere, samt lyd i understellet er blant de vanligste servicehenvendelsene vi får. Mye kan fikses med smøring, men husk å lese bruksanvisningen før du selv går i gang med å bruke ulike kjemikalier/produkter.

Vi anbefaler service fire ganger i året. Én gang per årstid er en god huskeregel. Vi kan også ta vognen din inn til en overhaling til avtalt pris, om du ønsker at en vognekspert går over barnevognen.

Behov for service er ikke det samme som dårlig kvalitet

At en barnevogn krever ekstra vedlikehold gjør den ikke til en dårlig vogn. Se på vognen på lik linje med en sykkel - vognen trenger også at man jevnlig går over avanserte funksjoner som skivebremser og håndbrems. Passer du godt på vognen vil den fortsette å være god å trille, samt opprettholde kvaliteten og funksjonene. Du vil også kunne få mer for en vogn på bruktmarkedet om den har fått pen behandling.

Feilbruk du bør unngå

Du bør unngå å henge tunge stellevesker på håndtaket til vognen. Om man i tillegg legger sin egen vekt på håndtaket, kan det bli for mye belasting over tid. Vi anbefaler derfor at man er oppmerksom på vekten til stellevesken, og oppbevarer tyngre ting i handlekurven under vognen.

Vognen bør heller ikke dras opp og ned trapper. Humping i trapper gir stor slitasje på alle leddene i vognen.

Ikke utsett vognen din for mye vann. Regnvær er ikke til å unngå, men ikke spyl vognen ren eller vask vognen med vann. Vann er årsaken til nesten alt vedlikehold man må gjøre.  

Hvis du har en vogn med lufthjul er det viktig med riktig mengde luft. Hvis du ikke har dette, vil du lettere kunne punktere eller slite ut dekkene unormalt fort.

Fordeler med å kjøpe i butikk

En av fordelene ved å kjøpe vogn i en av våre butikker, er at du kan teste hvordan vognen passer i bilen din. Kanskje ender du da med å velge annerledes enn du hadde tenkt. Vi er her for å finne og dekke dine behov. Vi monterer gjerne vognen for deg, og tar en ordentlig gjennomgang av den også, om du ønsker det. 

Kontakt ditt verksted

Om du trenger service eller reparasjon, ta kontakt med din lokale Barnas Hus-butikk.