Påkledning

Hvordan kle barnet for uteaktiviteter som slalåm, langrenn, aking og skøyter

Lag på lag-prinsippet gjelder for alle mulige uteaktiviteter på vinteren, om det så er skøyter, langrenn, aketur eller alpint/slalåm. Når barnet skal være i mye aktivitet, er det fint med mange tynne lag slik at det fortsatt føler på bevegelsesfrihet. Her gir vi deg en liten pekepinn på hva som kan være lurt å kle barnet i for de ulike vinteraktivitetene.

Alpint (slalåm, snowboard, telemarkski)

Til alpint vil vi anbefale kraftige votter som går litt oppover armen slik at de dekker håndleddet. Bruk gjerne votteklyper eller votter med strikk som kan festes rundt armen slik at de ikke mistes i bakken. Om det er veldig kaldt ute, kan det være lurt med tynne ullhansker under vottene.

Under hjelmen bør barnet ha en lue eller balaclava med windstopper som beskytter ørene ekstra godt mot vind på toppen av fjellet. Siden slalåm- og snowboardstøvler skal sitte stramt rundt foten, er det en god idé å kun bruke én tykk og lang ullsokk.

Aking

Når det gjelder aking anbefaler vi å kle barnet i yttertøy med høy vannsøyle og ekstra forsterkninger på knær og i baken. Siden barnet vil oppholde seg mye på bakken, er det smart å bruke ullshorts eller ullunderbukser. Bruk gjerne også en vinterdress med varmereflekterende fôr som sørger for ekstra varme og isolering. Barnet bør ha vintersko som puster godt samtidig som de er vindtette og vannavvisende. Sørg for at vinterdressen dras over skoen og festes godt med strikk under foten.

Langrenn/skitur

På skitur er det smart å bruke yttertøy som puster godt og som gir god beskyttelse mot vind. Litt avhengige av aktivitetsnivået til barnet, kan det være fint med en skalljakke og -bukse ytterst med tykkere fleece som mellomlag, heller enn tykke parkdresser. For å unngå vannblemmer, er det lurt å bruke en tynn og stram sokk innerst med en litt tykkere ullsokk over. Bruk buff eller balaclava for å dekke til hals, kinn og panne. Husk å ta med ekstra tøy om dere har planer om å stoppe og varme dere på en hytte underveis. Pakk med ekstra ullsokker, votter, buff, ulltrøye, samt lue/balaclava/pannebånd.

Skøyter

I en ishall kan det være ganske kaldt selv om det er inne. Der er det anbefalt å bruke myke klær som er lette å bevege seg i, så unngå parkdresser og vinterdresser. Kle heller barnet i ullundertøy, fleece, ullgenser og ev. en tynn skallbukse. Vanter er nødvendig for å beskytte fingrene.
På skøytebane utendørs, er det myk ytterdress som gjelder. Sørg for at barnet alltid har på hjelm når det går på skøyter (hockeyhjelm eller slalåmhjelm fungerer fint) og bruk gjerne knebeskyttere.

Husk å alltid bruke solkrem og solbriller/skibriller om dere skal være på høyfjellet, hjelm og skibriller i bakken, samt kuldekrem uten vann på kalde dager.

På Reflex sine klær vil du finne symboler som enkelt forteller deg nøyaktig hvor vannavvisende, pustende og isolerende plagget er. Her kan du se en oversikt over alle symbolene til Reflex slik at du vet hva du skal se etter neste gang du er i en av våre butikker og handler