home Meny close
menu Meny

ULL ER GULL TIL BARN

– Hvorfor bør du velge ull til barna?

Ull er ypperlig til barn innerst mot kroppen så og si hele året! Ull puster og har temperaturregulerende egenskaper og egner seg både sommer og vinter.

5 grunner til å bruke ull på barna:

1) Ull holder på varmen

Det som skiller ull mest fra andre materialer, er dens evne til å holde på varmen selv om plagget er fuktig eller vått. Med ull innerst blir ikke barnet klamt eller kaldt.

2) Ull regulerer temperaturen

I tillegg til å holde på varmen, bidrar ulla til å regulere temperaturen. Tynne ullplagg kan være behagelige selv på varme dager. For barn i barnehage som veksler mye mellom å være inne og ute i forskjellige temperaturer er dette perfekt. Er de ute på en varm dag og så går inn for å leke i et kjøligere lokale, vil ulla kjøle dem ned ute og holde dem varme inne.

3) Ull puster og renser seg selv

Er barnet i aktivitet og blir varmt, vil ullplagg slippe ut varme og fuktighet. Det hindrer at barnet blir klamt og svett.

Ull har også selvrensende egenskaper. Det vil si at den kan fjerne lukt ved henges til lufting. Det gjør at plaggene ikke må vaskes like ofte. Flekker fra barnemat osv, vil dessverre ikke forsvinne ved lufting.

4) Ull kan brukes hele året

Ull har blitt en helårskvalitet på grunn av sine pustende og temperaturregulerende egenskaper. Særlig er ull høyaktuelt for nyfødte og prematur hele året, der kroppstemperaturen kan være litt ustabil.

5) Ull er mer miljøvennlig enn andre tekstilkvaliteter

På grunn av sine selvrensende egenskaper trenger ikke ullplagg å vaskes like ofte som for eksempel klær laget i bomull. Det sparer bruken av vann, energi og såpeprodukter.

Tåler alle barn ull?

Ullundertøy er i dag i en helt annen kvalitet enn hva vi som foreldre kjenner fra vår barndom med kløende ullgensere. Et merinoullplagg klør ikke, holder barnet varmt og transporterer opptil 30% av fuktigheten bort fra kroppen, slik at barnet ikke blir vått og dermed kaldt.

Silke er like varmt som ull, og kan være et bra alternativ for barn med sensitiv hud eller atopisk eksem. Utvalget av kombinasjonskvaliteter som ull/silke, ull/bambus og ull/bomull øker stadig. Ull med bomull på innsiden er en favoritt i mange familier som har barn med atopisk eksem eller andre hudplager.

Barn sitter mye på baken, og sammen med hodet er underlivet det stedet der man lettest blir kald. Truser i ull og ullongs er ypperlige i vinterhalvåret.